Trage Tocht Winterswijk Meddo

Hazenveld en Groenlosche Slinge

Trage Tocht Winterswijk Meddo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Winterswijk Meddo

 • Startadres:

  R.K. kerk Winterswijk Meddo
  Goorweg 2
  7104 BA Winterswijk Meddo

 • Coördinaten:

  52°0’47” N   6°42’17” E

Meddo is met 1500 inwoners de grootste buurtschap van de gemeente Winterswijk. Eind 1920 werden de woeste gronden op het Hazenveld en Masterveld in het buitengebied ontgonnen. Meddo bleef tot 1980 een strikt agrarische gemeenschap. Ook daarna bleef het gebied merendeels uit landbouwgrond bestaan, afgewisseld met mooie stukken natuur. We wandelen een flink stuk langs de Groenlosche Slinge. Dankzij de inspanningen van Waterschap Rijn en IJssel kreeg de Slinge weer een natuurlijker karakter. Zo'n honderd jaar geleden was de Groenlosche Slinge een vrij meanderende beek met veel planten en dieren. Door de grillige loop en de slechte afvoer in natte periodes is de Slinge meerdere malen vergraven en gekanaliseerd. Voor het laatst in de jaren zeventig van de vorige eeuw. De boerenstand in de regio was er blij mee, maar de natuur ging achteruit. Daarom heeft het waterschap de afgelopen jaren moeras- en hooilandoevers aangelegd, poelen gegraven, zogenaamde bypasses gemaakt en bos aangeplant. En dat maakt de beleving van het landschap voor de wandelaar dan weer een stuk aantrekkelijker.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige route!

Jacinta Olijslager, 30-08-2020

Wow wat een mooie route en nog wel zo dichtbij huis! Dan kom je nog eens op plekken waar je het bestaan nog niet van wist. De routebeschrijving was duidelijk en klopte helemaal! Alleen bij de kerk, het startpunt, was even een dingetje welke kant van de kerk we moesten starten maar ook daar waren wij snel uit! Onderweg waren bankjes om even te pauzeren, de rust, stilte en natuur....het was geweldig! Alleen het stuk langs de Slinge had van mij iets korter gemogen. Maar verder hebben wij genoten en na afloop koffie met gebak bij Spiekerman...een aanrader!

Reactie op Linda

Rob Wolfs, 24-04-2020

Bedankt Linda, ik heb het aangepast.

De Achterhoek blijft mooi!

Linda Redder, 24-04-2020

Vandaag deze Trage Tocht gelopen. Een aantal jaren geleden wandelde ik deze tocht al eens samen met 2 andere dames. Dat was waarschijnlijk heel gezellig, want ik kon me er niet veel meer van herinneren...... Toen ik zag, dat jullie hem weer gecontroleerd hadden, werd ik gelijk weer 'getriggerd' om 'em nog een keer te lopen. Vandaag bij prachtig wandelweer op pad gegaan. En de Achterhoek blijft me nog altijd verbazen als geboren en getogen Achterhoeker, want het was weer prachtig mooi! Het buitengebied, met de mooie, karakteristieke boerderijtjes, alles weer nieuw in het groen en vooral het lange stuk langs de Slinge was heerlijk in het zonnetje. Ook het Reirinckspad en het kerkpad in het laatste gedeelte zijn prachtige paadjes. Klein detail wat niet klopt: De routebeschrijving klopt, als je je auto bij de kerk aan de kant van de Geldereschweg parkeert. Dan sta je inderdaad met je rug naar de kerk en ga je rechtsaf. Maar sta je aan de andere kant van de kerk geparkeerd, aan de Goorweg dus (jullie vermelden dit adres als startpunt), dan moet je linksaf als je met je rug naar de kerk staat. Voor mij was het alweer enige tijd geleden dat ik deze tocht liep, dus ik liep gelijk al aan de verkeerde kant van Meddo..... Gelukkig kom je er wel snel achter dat je dan niet goed zit...... Misschien dat even voor de duidelijkheid wijzigen! Verder een prachtige route!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

MotorHotelMeddo

Goorweg 9-11

7104 BB Meddo

Café Spiekerman

Goorweg 5

7104 BB Meddo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info