Trage Tocht Winterswijk Oeding

Hessinghook en Hinterm Busch

Trage Tocht Winterswijk Oeding
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Winterswijk

 • Startadres:

  TOP Burg Oeding
  Burgplatz 1
  46354 Südlohn-Oeding

 • Coördinaten:

  51°55’59” N   6°48’38” E

Deze wandeling vanuit de Duitse grensplaats Oeding, net ten zuidoosten van Winterswijk, loopt voor de ene helft over Duits grondgebied en voor de andere helft over Nederlandse bodem. In Oeding starten we vanaf het Toeristisch Overstap Punt (TOP) bij de burcht. De gewelven van de burcht en de toren, die dateert uit de tweede helft van de 15e eeuw, zijn bewaard gebleven. De burcht is nu in gebruik als hotel. Hoewel de landelijke omgeving hier aan weerszijden van de grens erg groen is, zijn er toch ook veel en soms grote verschillen te zien. De huizen en de boerderijen zijn anders. De inrichting van het boerenland is anders. De paden zijn anders. De recreatieve voorzieningen zijn links en rechts verschillend. Ook al zijn de grenzen fysiek nauwelijks meer aanwezig, wie er oog voor heeft ziet twee verschillende culturen. Maar bovenal heerst er in dit grensgebied ook een weldadige rust.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Top

Wilco Meinen, 24-07-2020

Vandaag deze heerlijke wandeling gelopen en hoewel ik deze omgeving wel ken vnl per fiets is deze route ook verrassend mooi! Leuke smalle paadjes soms wat moeilijk begaanbaar door wat brandnetels maar dat mag de pret niet drukken!parkeren is nu geen probleem meer bij TOP en de omschrijving is duidelijk!vooral ook genoten van de rust!Weer een mooie route in de omgeving van Winterswijk met dank aan de routemaker!

Rondom Burgplatz

Josephine, 08-05-2020

Ik laat het even weten dat de omgeving van Burgplatz Oeding niet toegankelijk is wegens renovatie diverse wegen bij de burcht. Auto kan men daar voorlopig niet parkeren bij TOP parkeerplaats.

Een lekkere wandeling

Gerrit-Jan, 30-12-2015

door een mooi open gebied wat op een dag als vandaag 30-12-2015 met dat heerlijke zonnetje helemaal prima was. (op 30-12 is de horeca in Oeding mit betriebsferien , na Kerst is alles even gesloten) Het verschil in Duitsland en Nederland komt deze wandeling regelmatig duidelijk naar voren. Gewoon een leuke wandeling.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info