Trage Tocht Zelhem

Heidenhoek en Besselderbos

Trage Tocht Zelhem
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Zelhem

 • Startadres:

  café 't Witte Paard
  Ruurloseweg 1
  7021 HA Zelhem

 • Coördinaten:

  52°0’26” N   6°21’0” E

Zelhem noemt zich het ‘Groene Hart van de Achterhoek’. We lopen Zelhem uit en we bevinden ons direct midden in het stille Achterhoekse boerenland. Verrassend genoeg is het landschap op de Zelhemse Enk enigszins glooiend. De route gaat grotendeels over onverharde paden en wegen die omzoomd zijn door bomen. Via de Stadse Dijk komen we in het Besselderbos, waar we gelijk oplopen met het prachtige Boelekeerlspad. Waar vroeger de maïsakkers stonden is nu nieuwe natuur ontwikkeld. Het pad is genoemd naar de 'boelekeerl', een boeman waarmee in vroeger tijden kinderen angst werd aangejaagd om ze op die manier bij putten, sloten en poelen vandaan te houden. Op het tweede deel van de route wandelen we over de Priesterinkdijk en de Bielemansdijk weer terug in de richting van Zelhem. De dijken in de straatnamen herinneren aan de tijd dat het hier een natte boel was. Nu is het er aangenaam wandelen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Achterhoek

Lide van Bemmel, 13-04-2020

Een mooie wandeling door de Achterhoek. Jammer dat er ( eind 4, begin 5) een vrij lang stuk verharde weg in zit. Verwend door de onverharde paden, valt dit tegen. Het eind maakt het weer goed.

TT Zelhem

Aalders, 16-07-2016

Wat een ontzettend leuke en goede wandeling. Alles is duidelijk en je loopt niet fout. Een aanrader

TT Zelhem

Wilco Meinen, 03-12-2015

Op een prachtige herfstdag deze tocht gelopen. Hoewel ik uit deze omgeving kom heb ik toch verrassende paadjes ontdekt en het Boelekeerlspad ken ik al maar blijft mooi deze streek!Trage Tochten blijven mij boeien zo ook deze je komt telkens toch op plekken die je anders niet zou zien .De beschrijving was weer ok ! Rob bedankt voor alweer een mooie tocht!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café 't Witte Paard

Ruurloseweg 1

7021 HA Zelhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info