Trage Tocht Zutphen (stadse tocht)

Berkel, De Voorst en 't Velde

Trage Tocht Zutphen (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Zutphen

 • Startadres:

  station Zutphen
  Stationsplein 12
  7201 ML Zutphen

 • Coördinaten:

  52°8’39” N   6°11’40” E

We maken een bijzondere wandeling door en rond Zutphen. Een stadse natuurtocht langs groene en blauwe gangen, langs de rafelranden van de bebouwing en op de overgangen naar het buitengebied van de landgoederen aan de oostkant. We ruiken even aan de nieuwe wijk Noorderhaven, passeren de Kruittoren, lopen over oude wallen, grachten en langs de Berkel de stad uit. Over het Kerkpad en een fraai beukenlaantje parallel aan de weg komen we al snel langs de monumentale buitens 't Klaphek en Den Dam. De route vervolgt een flink stuk over landgoed De Voorst, langs het Versailles van de Achterhoek richting de Berkel. We wandelen Warnsveld binnen. Dan slingert de tocht over landgoed 't Velde, afwisselend over brede bospaden door het Kapperbos en over smalle wandelpaadjes op de rand van bos en boerenland van landgoed 't Langenberg. We komen weer in de stadse omgeving en volgen zoveel mogelijk onverharde paadjes langs water, vijvers en bomenrijen met af en toe een stukje fietspad. Op het laatste deel van de wandeling lopen we langs de grachten van een grote begraafplaats, in Engelse landschapsstijl ontworpen door Zocher jr. Nog even kort een stukje centrum van Zutphen en we zijn weer terug bij het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie ol Marion

Rob Wolfs, 02-11-2020

Beste Marion, bedankt voor je bericht. Kun je specifieker aangeven waar dat precies is op de route?

Landeigenaar die geen wandelaar wil zien

Marion de Wit, 02-11-2020

Na de havezate gaat de route over het erf van een boerderij. De eigenaar vond het niet prettig dat wij daar liepen, dat was even onprettig.

TT Zutphen

Josephine, 08-02-2018

Vandaag heb ik deze route gecontroleerd. De beschrijving klopt, echter het Gallee is afgesloten i.v.m. de boomwerkzaamheden. Advies loop langs de benzinepomp en steek daar over; neem voorbij de toegang Begraafplaats dan het volgende pad Rechtsaf. Dit pad helemaal uitlopen en ga daar links af. Dan zie je de rotonde al bij Pr. Bernhardlaan. Deze wijziging is van tijdelijke aard.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Broodcafé

Lijmerij 25

7202 AZ Zutphen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info