Twentse Kruistocht Enschede

Roombeek, Lonneker, landkruis, (Maria)kapellen, Hof Espelo, parken

Versiedatum: 13-02-2023

Plafond Mariakapel kerk LonnekerSint Jacobus de Meerderekerk EnschedeMariabeeld Jacobuskerk EnschedeGrote Kerk EnschedeLarinksticht, EnschedeBoerenkerkhof EnschedeFundamenten SE Fireworks, RoombeekBijbeltuin LonnekerLonneker molenLandkruis Vegerweg LonnekerCalvariekruis kerkhof LonnekerMariakapel kerk LonnekerSint Jacobus de Meerderekerk LonnekerSint JacobskapelMariakapel Vergertweg LonnekerVilla Hof EspeloSpaarbekkenVijver langs PompstationwegViermarkenboomBijenstal Abraham LedeboerparkMammoetboom Abraham LedeboerparkBezoekerscentrum Lammerinkswönner  Van LochemsbleekparkBerceau G.J. van HeekparkMonument G.J. van Heek
20 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Enschede

Details

Een afwisselende wandeling met cultuur en natuur. Na het centrum van Enschede met de RK Jacobus de Meerderekerk, de NH Grote Kerk en het voormalige stadsklooster het Larinksticht gaat de route door het Boerenkerkhof en het uit de as herrezen Roombeek. Via het fietspad op de voormalige spoorbaan Boekelo-Oldenzaal bereik je Lonneker, met een stille bijbeltuin. Daarna loopt de route langs de Lonneker Molen, een landkruis en over het racé van de voormalige spoorbaan Boekelo-Oldenzaal weer naar Lonneker, met Galerie Urinoir Bezet, een Calvariekruis op het kerkhof en een mooie Mariakapel met een eeuwenoude Piëta in de kerk. Vervolgens loop je via een Jacobuskapel en een Mariakapel naar landgoed Hof Espelo en tot slot langs de spaarbekkens van waterbedrijf Vitens en door voormalige parken van textielfabrikanten terug naar station Enschede.

Dit is een van de twaalf rondwandelingen in mijn wandelgids 'Twentse Kruistochten', zie het kader onderaan. In die mooi vormgegeven gids staat uitvoeriger achtergrondinformatie en een interview met de familie Brunink, die de Mariakapel aan de Vergertweg in Lonneker heeft opgericht.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info