Twentse Kruistocht Oldenzaal

Mariakapellen, landkruis, Boerskotten, De Wilmersberg, Mariagrot, De Lutte

Versiedatum: 19-12-2022

Mariakapel Lossersvoetpad, OldenzaalLossers voetpadMariakapel LossersvoetpadBeeld Diana landgoed BoerskottenLandkruis BoerskottenUitzicht WilmersbergMariakapel KruisseltlaanMariakapel KruisseltlaanMariakapelletje aan het LutterkerkpadJozefkapel Kerkebos De LutteZicht op St. Plechelmuskerk en CalvariegroepMariagrot De LutteMariakapel kerk De LutteHellehondMariakapel Peulkespad, De LutteMariakapel HanhofwegMariakapel MiddelkaampErve MiddelkampMariakapel Tankenberg, OldenzaalMariakapel TankenbergMuurkapelletje St. Plechelmusbasiliek  St. PlechelmusbasiliekSt. PlechelmusbasiliekStandbeeld St. PlechelmusMuseum Het PalthehuisJoods monument in Herdenkingstuin
19 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Oldenzaal

Details

Vanaf station Oldenzaal loopt de route via een Mariakapel aan het Lossers voetpad en een landkruis op landgoed Boerskotten naar restaurant De Wilmersberg, met een magnifiek uitzicht vanaf het terras. Daarna loop je langs twee Mariakapellen naar De Lutte, met een Jozefkapel en een Mariagrot bij het kerkhof en een Mariakapel in de kerk. Vervolgens loopt de route heuvelop en langs vier Mariakapellen en een informatiecentrum van Natuurmonumenten terug naar Oldenzaal. Daar loop je langs historisch museum Het PaIthehuis en door de Herinneringstuin met oorlogsmonumenten naar de Middeleeuwse Plechelmusbasiliek met onder meer diverse Mariabeelden, daarna langs de watertoren terug naar het station.

Dit is een van de twaalf rondwandelingen in mijn wandelgids 'Twentse Kruistochten', zie het kader onderaan. In die mooi uitgevoerde gids staat uitvoeriger achtergrondinformatie en een interview met Liesbeth Segerink, die een Mariakapel aan haar huis heeft gemaakt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info