Twentse Tocht Wilmersberg - Elfterheurne

Rondwandeling vanaf De Lutte

Twentse Tocht Wilmersberg - Elfterheurne
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  De Lutte

 • Startadres:

  hotel en restaurant Landgoed de Wilmersberg
  Rhododendronlaan 7
  7587 NL De Lutte

 • Coördinaten:

  52°18’32” N   6°57’35” E

Voor velen is het heuvelachtige landschap in dit deel van Twente een verrassing. Het bewijs dat je voor klimmetjes en weidse uitzichten écht niet naar Limburg hoeft te gaan en ook de grens niet over hoeft te steken, wordt met deze wandeling wel geleverd. De prachtige landgoederen, bijzondere natuurgebieden en oude Twentse boerderijen maken het plaatje compleet. Een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers!
Het glooiende gebied rondom Oldenzaal en De Lutte - een stuwwal ooit ontstaan in de laatste ijstijd - was erg geliefd bij rijke fabrikantenfamilies die er met name aan het begin van de vorige eeuw hun buitenplaatsen aanlegden. Landgoed De Wilmersberg, waar deze wandelroute van start gaat, is hier een mooi voorbeeld van.

Reacties op wandelingen

Het blijft mooi

Gerrit-Jan, 12-12-2019

Kijkend naar de weersvoorspelling voor het komend weekend hebben we vanmorgen maar snel even deze wandeling gedaan. Nu is het nog droog. Deze route hebben we al vaker gelopen en het blijft, ook in dit jaargetij, een prachtig mooie wandeling. De routebeschrijving is als vanouds perfect en je ziet de beste plekken van de Lutte en omgeving. Lekker hoogte meters, prima afstand , top horeca (Plexat in de Lutte zelf is een aanrader) Volgend jaar als de rododendrons weer bloeien gaan we nog een keer.

Net te laat voor de Rhodondendronlaan

Gerrit-Jan, 07-06-2019

Vandaag de gewonnen Lowepro heuptas getest. Daar ben ik erg tevreden over. Beter draagcomfort als ik dacht, 1 liter water mee, wat spullen en eten. Een keer aantrekken en klaar. Prima vakje voor de telefoon. Dank aan Wandelkrant te voet voor de mooie prijs. De wandeling klopte nog als een bus, zoveel veranderd er ook niet in deze omgeving. Behalve dan dat er een aantal kastelen van huizen worden gebouwd op hele mooie locaties. En Truus we hebben nog gezwaaid en ons kaartje zien staan bij jouw onderkomen.

Het blijft een van onze

Gerrit-Jan, 21-05-2018

favoriete wandelingen in deze regio. In alle jaargetijden al gelopen maar in deze periode is het toch wel super. (maar ja das overal in de natuur) Voor een impressie van de Rhodondendrons kijk het filmpje van 5 minuten. Staat deze op je wandellijstje wacht dan niet te lang meer. https://youtu.be/6Ft9t4ek684

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Twaalf Twentse Tochten

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Twaalf Twentse Tochten

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info