Voetstapper Het Spijk

Strand en bossen langs het Veluwemeer

Voetstapper Het Spijk
 • Bron:

  Voetstappers

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Biddinghuizen

 • Startadres:

  parkeerplaats Spijkstrand
  Bremerbergdijk 10
  8256 RD Biddinghuizen

 • Coördinaten:

  52°27’21” N   5°48’37” E

We gaan een wandeling maken met meerdere gezichten. We beginnen met een wandeling over de stranden en campings langs het Veluwemeer. We passeren het Spijkstrand, Riviera Beach (met de gelijknamige camping) en het Ellerstrand. Tussendoor volgen we ook nog een oud fietspaadje aan de binnenkant van de dijk.
Ter hoogte van jachthaven De Klink steken we de dijk over en duiken het bos in. We volgen daar een avontuurlijk paadje door een stuk Flevolands oerbos. In dit bos komen resten van dennenbomen uit het vroegere Woud van Ongenade boven de grond uit.
Daarna duiken we het Spijkbos in. Door de vruchtbare zeeklei zijn de bomen sneller gegroeid elders gebruikelijk is. In het midden van het bos ligt de Spijkvijver met een duinachtig landschap. Als je hier goed luistert, kun je hier ook de achtbanen van het attractiepark Walibi World horen! Na het strand lopen we langzaam het bos uit en komen we uit bij een groot bungalowpark. Via nog eens stukje bos en een akkerrand komen we uit bij het kunstwerk Riff, PD#18245 van Bob Gramsma uit 2018. Het kunstwerk is een omgekeerde berg die is ontstaan door in een holte in een heuvel met beton vol te storten. Gramsma wilde hiermee de ontginning en kunstmatigheid van de polder uitdrukken.

Reacties op deze wandeling

Geef als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Beachclub NU

Bremerbergdijk 10

8256 RD Biddinghuizen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info