Voetstapper Het Spijk

Tijdelijk gesloten

Strand en bossen langs het Veluwemeer

Versiedatum: 05-08-2023

De KlinkSpijkbosSpijkvijverEllerstrand
13 KM
405 M
Bron:

Voetstappers

Start:

parkeerplaats Spijkstrand, Biddinghuizen

Details

Tijdelijk gesloten

De routemaker gaat eerst op pad om te beoordelen of het laatste deel van de route nog begaanbaar is. Indien nodig zal de route worden aangepast.

We gaan een wandeling maken met meerdere gezichten. We beginnen met een wandeling over de stranden en campings langs het Veluwemeer. We passeren het Spijkstrand, Riviera Beach (met de gelijknamige camping) en het Ellerstrand. Tussendoor volgen we ook nog een oud fietspaadje aan de binnenkant van de dijk.
Ter hoogte van jachthaven De Klink steken we de dijk over en duiken het bos in. We volgen daar een avontuurlijk paadje door een stuk Flevolands oerbos. In dit bos komen resten van dennenbomen uit het vroegere Woud van Ongenade boven de grond uit.
Daarna duiken we het Spijkbos in. Door de vruchtbare zeeklei zijn de bomen sneller gegroeid elders gebruikelijk is. In het midden van het bos ligt de Spijkvijver met een duinachtig landschap. Als je hier goed luistert, kun je hier ook de achtbanen van het attractiepark Walibi World horen! Na het strand lopen we langzaam het bos uit en komen we uit bij een groot bungalowpark. Via nog eens stukje bos en een akkerrand komen we uit bij het kunstwerk Riff, PD#18245 van Bob Gramsma uit 2018. Het kunstwerk is een omgekeerde berg die is ontstaan door in een holte in een heuvel met beton vol te storten. Gramsma wilde hiermee de ontginning en kunstmatigheid van de polder uitdrukken.

Let op: U passeert onder meer een naaktstrand (Ellerstrand Noord).

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info