Wandelsporen Dalfsen - Ommen

Landgoederen Rechteren, Hessum, Vilsteren en Het Laar

Versiedatum: 01-09-2023

Langs de Beneden ReggeGrand Café Het Oude StationDalfsenKarrenspoor landgoed RechterenZicht op kasteel RechterenPad langs de slootKarrenspoorSmal padKarrenspoor na rivierduinBij HessumHessumHessumsewegBospad landgoed RechterenCafé-restaurant MadridFazantenboswegKoeienstal landgoed HessumHuize HessumGravenbos landgoed VilsterenGravenbosBankje bij de Zeven AlleetjesDe Zeven Alleetjes vanaf het bankjeKoetshuis en Huis VilsterenLandgoedcentrumVilsterse MolenSint WillibrorduskerkInterieur Sint WillibrorduskerkBoerderij aan de SiegersteegHet rivierduin opPad richting de kluizenaarshutKluizenaarshutUitzichtpunt Kiek in de VechtPad langs de Groote EschWaterloop landgoed VilsterenLandgoed VilsterenNaar de VilstersewegMotteheuvelBeneden ReggeUitzicht vanaf de brug over de BesthmenerhooileidingReggemarsdijkGemaal in de BesthmenerhooileidingGrand CanalAchterkant Huis het LaerHuis het LaerPrieel het LaerIJskelder
17 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Dalfsen

Details

Door de velden van landgoed Rechteren, met in de verte uitzicht op het kasteel leidt de route naar de buurtschap Hessum. Daarna langs Huize Hessum en over het Gravenbos van landgoed Vilsteren naar het gelijknamige dorp met landhuis, kerk en horeca. Vervolgens via nog een deel van het landgoed met een kluizenaarshut en rivierduin naar Ommen. Daar loopt de route langs de rivier de Regge en over landgoed Het Laar met landhuis en ijskelder naar het station. 80 % onverhard!
Wandelsporen is gebaseerd op diverse wandelgidsen van Marycke Naber, zoals het Geert Grootepad (uitverkocht, wel verschenen op naberpaden.nl), Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle, De mooiste landgoedwandelingen in Salland en de Achterhoek en Twentse Kruistochten. Daarnaast op delen van het Twentse Kapelletjespad (ook te vinden op naberpaden.nl) en op wandelingen van station naar station die Marycke heeft georganiseerd voor de Wandelpool (wandelpool.nl).

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang Ă©Ă©n keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info