Wandelsporen Heino - Wijhe

Vier weteringen en vier landgoederen

Versiedatum: 08-11-2022

Pad langs Nieuwe WeteringKasteel het NijenhuisBeeldentuin het NijenhuisKasteel het NijenhuisVijver t NijenhuisVelnerweg Erve De VelnerVelner AlleePad langs Nieuwe WeteringEikenlaan landgoed HagenvoordeMolenstomp ElshofRustpunt De Blauwe BloemSchuilhut bij vlindertuinLangs de rand van het weilandBospadBij de Oude WeteringOude WeteringDasleverHamelwegBrug over de SoestweteringLandgoed De GelderHavezate De GelderToegangspoort landgoed De GelderMolenbeltNicolaaskerkNicolaaskerk met pomp en brandweerhuisjeGrafmonument De Gelder
16 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Heino

Details

Deze route kruist vier weteringen, die vanaf de 13e eeuw zijn gegraven voor de afwatering van Salland. Vanaf station Heino loopt de route langs kasteel het Nijenhuis en dan via de Nieuwe Raalter Wetering, landgoederen Windesheim en Hagevoorden en de Nieuwe Wetering naar de buurtschap Elshof. Vervolgens via de Oude Wetering, de Soestwetering en landgoed De Gelder en het dorp Wijhe met een middeleeuwse kerk. 80% onverhard!

Wandelsporen is gebaseerd op diverse wandelgidsen van Marycke Naber, zoals het Geert Grootepad (uitverkocht, wel verschenen op naberpaden.nl), Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle, De mooiste landgoedwandelingen in Salland en de Achterhoek en Twentse Kruistochten. Daarnaast op delen van het Twentse Kapelletjespad (ook te vinden op naberpaden.nl) en op wandelingen van station naar station die Marycke heeft georganiseerd voor de Wandelpool (wandelpool.nl).

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info