WijnWandeling Buren

Het Betuws Wijndomein

WijnWandeling Buren
 • Bron:

  Wijnwandelingen

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Buren

 • Startadres:

  grand café De Hofhouding
  Onderdreef 1
  4116 CC Buren

 • Coördinaten:

  51°54’44” N   5°19’56” E

Deze wijnwandeling start in Oranjestad Buren, een stad met een rijke geschiedenis. Via landwegen en graspaden, langs de vele fruitboomgaarden en de Linge, wandel je naar het Betuws Wijndomein in Erichem. Met ruim 21.500 stokken op 7 hectare en nog een nieuw perceel in aanplant is dit één van de grotere wijngaarden van Nederland. Sinds 2004 worden kwalitatief hoogwaardige wijnen gemaakt, die regelmatig te proeven zijn in de wijngaard en onder andere bij Grand Café De Hofhouding in Buren. De wijnen van Betuws Wijndomein wonnen tal van prijzen; het wijnhuis ontving in 2018 zeven zilveren medailles tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen.

Reacties op wandelingen

Kleine wijziging

Miranda Pieron, 28-11-2020

Heerlijke wandeling! Wij hebben ervoor gekozen om te starten en eindigen bij de winkel van het Betuws Wijndomein, zodat we niet met de flessen zouden hoeven te sjouwen. Daarnaast leuk om halverwege een tussenstop te hebben in Buren, met genoeg to-go mogelijkheden in deze tijd van coronamaatregelen. Mogelijk in de lente nog veel mooier, als de fruitbomen bloeien! Bij het punt waar je van de Erichemsekade linksaf het veld in gaat, ongeveer 2 km ten zuiden van Buren, zijn wij erop gewezen dat het niet (meer) gewenst is dat wandelaars linksom het veld volgen, langs het bedrijf van Goudsbloem. Daarom is het Klompenpad op dat stuk ook verlegd, rechts om het veld heen. Vraag van de bewoners is om daar de Klompenpad-bordjes te volgen tot aan camping de Karekiet.

Wijnwandeling Buren is een prima wandeling

Mirjam Klever, 21-01-2020

Heerlijk wandelen door een fraai Betuws landschap waarbij boomgaarden en weiland elkaar afwisselen. We wandelden over rustige weggetjes en graspaden en kuierden op ons gemak naar het Betuws Wijndomein. Leuk om te beleven !! Buren is een hartstikke leuk stadje om te voet te ontdekken. De wijnwandeling Buren is een mooie wandeling, niks mis mee. Dat smaakt naar meer . . . en ik hou niet eens van wijn !!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Horeca

Betuws Wijndomein

Burensewal 5

4117 GC Erichem

Grand café De Hofhouding

Onderdreef 1

4116 CC Buren

Hotel restaurant De Prins

Peperstraat 25

4116 BG Buren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info