WijnWandeling Winterswijk

Wijngaard Hesselink

WijnWandeling Winterswijk
 • Bron:

  Wijnwandelingen

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Winterswijk

 • Startadres:

  wijngaard Hesselink
  Vredenseweg 16
  7113 AE Winterswijk Henxel

 • Coördinaten:

  51°58’28” N   6°43’39” E

Niet ver van de Duitse grens ligt in de Achterhoek Wijngaard Hesselink, in de buurtschap Henxel bij Winterswijk. De wandeling start en eindigt bij de wijngaard. Je kunt beginnen met een kop koffie en afsluiten met een glas wijn. Door de wijngaard bereik je al snel het prachtige bekenlandschap. Je loopt over zanderige wegen en bospaadjes, door een zeer afwisselend landschap en onder andere de natuurgebieden Gossink en Dottinkrade. Langs de beken kleurt het in de lente wit van de bosanemonen.

Reacties op wandelingen

Wijn proeven

Heleen en Jos, 08-08-2020

Een weekendje wandelen in de Achterhoek bij tropische temperaturen. Dat maakte dat wij deze relatief korte route verkozen boven de aanvankelijk geplande route van 17 km. We startten bij Wijngaard Hesselink met koffie, thee en overheerlijk appelgebak. De wandelroute was zeer afwisselend. Het mooie coulissenlandschap wat ons zo aantrekt in de Achterhoek. Genoeg bos zodat we regelmatig in de schaduw konden lopen. Na afloop op het drukbezochte terras bij de wijnboer een fijne plek kunnen bemachtigen. Heerlijk bijgekomen en van een zelf samengestelde wijnproeverij genoten. Ook een flesje voor thuis meegenomen.

Stilte en afwisseling

Hanneke Drenth, 20-05-2020

Wat een prachtige wandeling! De route is zeer afwisselend. Beek en bos, veld en akker, zand en asfalt. En wat is het daar aangenaam stil onderweg. Voor ons een grote ontdekking dat de Ratumse beek in het Gossinkbos minstens zo mooi is als Bekendelle.

Geen beschrijving

G. Engelhard, 12-01-2020

Wij waren er niet toegekomen om de beschrijving van deze wandeling thuis al te downloaden. Het was dan ook erg jammer dat wij, op het startpunt van de route, totaal geen beschrijving konden vinden in de wandelzapp. Wij konden de wandeling niet maken op grond van de 'kaart'.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info