Wandelnetwerk Landschap Waterland

Wandelnetwerk Landschap Waterland
Het wandelnetwerk maakt het mogelijk uren te wandelen over onverharde dijken in West-Friesland. De routes zijn in twee richtingen gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers. De route zijn tussen de 5 en 16 kilometer lang en lopen over grasdijken, stille landweggetjes en dwars door weilanden. Je kunt ook een aantal routes met elkaar verbinden en uw eigen wandellengte bepalen. Het wandelnetwerk West-Friesland bestaat uit vier hoofdroutes:
  • Uilenhoekroute, een rondwandeling van 10,5 km over de onverharde Beemsterringdijk met een doorsteek dwars door de droogmakerij De Beemster.
  • Hogedijkroute, een lijnwandeling van 13 km die grotendeels loopt over de Beemsterringdijk die een weids uitzicht biedt over het oude, vogelrijke veenlandschap en het nieuwe rechtlijnige landschap van De Beemster.
  • Waterlingroute, een rondwandeling van 14 km over onverharde en verharde grasdijken van de polder Beetskoog.
  • Kijk over Kogenroute, een rondwandeling van 11 km over grasdijken rond een drietal kogen (buitendijks land).
Wandelkaarten Van de Waterlingroute, Hogedijkroute en Uilenhoekroute is een wandelkaart beschikbaar op de Wandelzoekpagina.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info