Wandelschoenen kopen - tips

Wandelschoenen kopen tips

8 tips voor het kopen van wandelschoenen

In dit eerste artikel geef ik je acht tips voor als je op jacht gaat naar heerlijke, nieuwe wandelschoenen. Uiteraard ben ik niet volledig en als er nog suggesties zijn dan hoor ik dat graag.

Tip 1. Neem de tijd

Het kopen van wandelschoenen vergt tijd. Als je de wandelschoenen bij een speciaalzaak gaat kopen dan mag je verwachten dat ze de nodige tijd voor je nemen. Zorg dat je zelf ook die tijd hebt.

Tip 2. Ontloop de drukke tijden in de winkel.

Als je tijdens een drukke dag/tijd gaat passen is de kans groot dat de verkoper jou niet de juiste aandacht kan geven. Informeer vooraf bij de winkel(s) wanneer de rustige momenten zijn.

Tip 3. Neem je wandelsokken mee

Heb je zelf al goede wandelsokken? Neem ze dan mee naar de winkel. Indien je ze nog niet hebt dan is dat geen probleem. Bij een wandelschoenenspecialist zullen ze (schone) passokken voor je hebben. Want nieuwe schoenen pas je met goed zittende sokken!

Tip 5. Koop ze ruim van te voren

Koop ze niet op het laatste moment! Hoewel je wandel- en bergwandelschoenen vandaag de dag niet meer hoeft in te lopen, moet je er wel aan wennen. Daarnaast is de kans op een miskoop groter als je onvoldoende tijd neemt.

Tip 6. Luister niet naar welke wandelschoenen een ander je adviseert

Iemand hoort dat je wandelschoenen gaat kopen en geeft jou het advies dat je een bepaald merk of type moet kopen. Bedank deze persoon maar vergeet deze informatie direct! Ieder persoon heeft n.l. andere voeten en een wandelschoen is zeer persoonlijk. Dit geldt ook voor tests van de consumentenbond, ANWB of een andere respectabele organisatie. Informatie over kwaliteit en duurzaamheid kun je wel onthouden.

Tip 7. Laat je niet leiden door het uiterlijk

Laat je niet leiden door het uiterlijk. Je komt de schoenen niet voor een modeshow. Laat je leiden door het comfort en de functie van de wandelschoenen. Pas ze met je ogen dicht!

Tip 8. Pas minimaal 2 paar schoenen maar ook niet teveel

Als het eerste paar wandelschoenen dat je aantrekt gelijk goed zit, pas dan minimaal toch nog één ander paar. Misschien zitten die nog lekkerder. Maar pas ook niet teveel schoenen, want dat maakt je keuze alleen maar veel moeilijker. Als je in een speciaalzaak schoenen koopt dan mag je best op het advies van een goede verkoper afgaan en hem een selectie laten maken. Hierna is de keus echter aan jou.

Robin van Olphen

Auteur

Robin van Olphen
LET OP: Het auteursrecht van deze tekst berust geheel en alleen bij Robin van Olphen. De inhoud of een gedeelte van de inhoud mag alleen gepubliceerd worden met toestemming van de auteur en onder vermelding van de auteur.

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info