Geopaden - lees het landschap

Geopaden

Lees het landschap

Geopaden zijn korte wandelingen met uitgebreide uitleg over het landschap: stuwwallen, ijzerkuilen, polders, maar ook de kwartieren van Amersfoort en Arnhemse stadsparken.In de brochures wordt het landschap uitgelegd en een korte wandeling door het landschap beschreven. Met deze brochures in de hand leer je het landschap lezen.

Geopaden

De Geopaden lopen door gemakkelijk bereikbare, goed doorgankelijke en landschappelijk aantrekkelijke terreinen. Ze gaan zowel door stedelijk als landelijk gebied. Zo zijn de omgeving van Steenwijk, Zuidwest Drenthe, de Zuid Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Drechtstreek beschreven.

Brochures

In de eenvoudige zwart-wit-brochures van A5-formaat wordt telkens van een klein gebied de landschappelijke geschiedenis en kwaliteiten beschreven. De grond onder onze voeten en het reliëf om ons heen zijn daarbij belangrijke informatiebronnen.De brochures op A5-formaat worden uitgegeven door het Nationaal Landschapskundig Museum en Documentatiecentrum te Dodrecht.

Geopad Mook, Mookerheide en schansen

Geopad Mook voert je vanaf station Mook-Molenhoek door afwisselend bos en open gebied over twee schansen en de Mookerheide met fraaie uitzichten over het gebied van de stuwwal en het Maasdal. Je maakt kennis met droogdalen, rivierduintjes, steilwand, tijdlijn en zwerfstenen. De wandeling is ongeveer 16 km (in te korten tot 8 km).

Geopad Mook, St.-Jansberg

Geopad Mook, St.-Jansberg voert je veelal over bospaden met enkele fraaie uitzichten over het stuwwalgebied. Je maakt kennis met droogdalen, waarvan enkele watervoerend. Langs de route liggen enkele gestuwde bosmeertjes en beekjes en fraaie hellingbossen. De wandeling is 7,3 km (in te korten tot 4,9 km).

Verkrijgbaarheid

De gidsjes kunnen besteld worden op www.geopaden.nl en zijn verkrijgbaar bij VVV-kantoren in de omgeving.

Lijsten van Geopaden

Geopaden Drechtstreek
Geopaden Utrechtse Heuvelrug
Geopaden Zuid-Veluwe
Geopaden Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info