Hessenwegen

Hessenwegen

Hessenwegen zijn historische wandelpaden die eeuwenlang gebruikt zijn voor het handelsverkeer tussen het graafschap Hessen in Duitsland en Amsterdam. Het transport van goederen vond plaats door handelaren uit Hessen die met paard en wagen over de wegen trokken. Omdat ze met hun grote wagens en getrokken door soms wel acht paarden de Nederlandse karrensporen stukreden, mochten ze niet over bestaande Nederlandse wegen rijden. Zij hadden dus hun eigen wegen: Hessenwegen

Ommetjes

Een ommetje is een wandelroute dicht bij huis waarbij de wandelaar over (on)verharde paden en zandweggetjes tussen weilanden wandelt. De combinatie van cultuur en natuur bepaalt de sfeer. Ontdek het mooie landschap van Achterhoek en Twente. Beleef de oude Hessenwegen opnieuw met de ommetjes in deze streek.

Ommetje Goastokpad (6 km)

Het ommetje Goastokpad leidt je door het mooie boerenlandschap van Twente met als blauwe draad de Potbeek. Je geniet er van de glooiende akkers, groene weilanden en authentieke boerenerven. De gemarkeerde rondwandeling is 6 km lang en start bij herberg De Pot, Potdijk 9 te Markelo.
Ga naar Ommetje Goastokpad

Ommetje Molenbeek (6 km)

Het Ommetje Molenbeek is een wandeling van 6 km via het landgoed Nijenhuis en het Oranjemuseum 'Nieuwe Haghuis' naar watermolen Den Haller. De route start in centrum van Diepenheim bij het Toeristisch Overstappunt. De route is niet gemarkeerd en is te lopen aan de hand van de wandelfolder.
Ga naar Ommetje Molenbeek

Ommetje Gelselaar (7,5 km)

Wandelen in ganzendorp Gelselaar is genieten van rust en natuur, van landschap en landbouw, van cultuurhistorie en een beschermd dorpsgezicht.
Ga naar Ommetje Gelselaar

Ommetje Haarlose veld (8 km)

Het Ommetje Haarlose Veld loopt langs prachtige wateren, akkers en bospaden in het gebied rond Haarlo. De combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer. De route is bewegwijzerd.
Ga naar Ommetje Haarlose veld

Ommetje Boven-Regge en Schipbeek (10 km)

Het Ommetje Boven-Regge en Schipbeek is een wandeling van 10 km door een prachtige natuur rond het Westerflier. De route start in centrum van Diepenheim bij het Toeristisch Overstappunt. De route is niet gemarkeerd en is te lopen aan de hand van de wandelfolder.
Ga naar Ommetje Boven-Regge en Schipbeek

De folders van de wandelingen zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV's, o.a. bij VVV Hof van Twente.

Een ommetje over oude handelsweg

Wandelen tussen weilanden, langs watergangen, monumentale boerderijen, over essen en door lanen. Gelselaar heeft z'n eigen eigen 'ommetje'. Het ommetje is onderdeel van het Hessenwegenproject. Lees meer in het artikel uit Tubantia

bronnen: Landschap Overijssel en Landschapsbeheer Gelderland.

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info