Knapzakroute Balloo-Rolde

De eerste versie van deze route die in 1986 werd uitgebracht is tot nu toe waarschijnlijk de meest succesvolle geweest. Deze nieuwe versie biedt nog meer bijzondere uitstapjes. Tweeduizend jaar geleden was het een drukte van belang in dit gebied. Nu kunt u heerlijk tot rust komen op het weidse Ballooërveld waar de route start. De route laat u kennis maken met het Nationaal beek en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Ook passeert u de twee beroemde hunebedden in Rolde. Langs een oude spoorbaan en over het fraaie Kampsheide keert u via de es naar Balloo terug.

Meer over Knapzakroute Balloo-Rolde

Knapzakroutes

De Knapzakroutes zijn een gezamenlijk product van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) en Stichting Het Drentse Landschap.
De routes zijn niet gemarkeerd. Het routeboekje geeft alle gewenste informatie dankzij een groot aantal kaartjes en een zeer gedetailleerde beschrijving.
De routeboekjes hebben zo'n formaat (11,5 x 21 cm) dat ze gemakkelijk in de jaszak gestopt kunnen worden. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Meer informatie over Knapzakroutes
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info