Knapzakroute Erm-Sleen

Vandaag maakt u een wandeling langs een aantal oude dorpen op het voor-malige Zuiderveld. De dorpen Sleen, Erm, Achterste Erm en Diphoorn hebbenalle vier een geschiedenis die al in de middeleeuwen begonnnen is. Sleen en Erm horen tot de oudste generaties Drentse esdorpen. De geschiedenis van Achterste Erm en Diphoorn begon waarschijnlijk al in de dertiende eeuw als buurtschappen aan de overkant van de es toen de bevolking van Sleen en Erm snel in aantal ging groeien.Het enige dorp onderweg van ietsrecentere datum is Holsloot. Dit ontstond halverwege de negentiende eeuw toen de Verlengde Hoogeveensche Vaart gegraven werd en een aantal kanaalarbeiders zich definitief langs de vaart vestigde.Een deel van de Knapzakroute volgt de oude Heirweg langs Sleen en Erm. Deze weg van Coevorden naar Groningen viaSleen en Rolde was een aantal eeuwenlang één van de belangrijkste door-gaande wegen in Drenthe. De onderwegnadrukkelijk aanwezige N34 bewijst dat de verbinding van Coevorden naar Groningen tot op de dag van vandaag belangrijk gebleven is...

Lengte route
19,5 km; op te splitsen in een zuidelijke lus (9 km) en een noordelijke lus (12 km)
Begaanbaarheid paden
Redelijk te belopen in alle jaargetijden.
Honden
Toegestaan, mits aangelijnd.
Startpunt Erm
Restaurant Moorman, Oosterlangen 2, 7843 PJ Erm
Startpunt Sleen
Hervormde kerk Sleen, Brink

Meer over Knapzakroute Erm-Sleen

Knapzakroutes

De Knapzakroutes zijn een gezamenlijk product van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) en Stichting Het Drentse Landschap.
De routes zijn niet gemarkeerd. Het routeboekje geeft alle gewenste informatie dankzij een groot aantal kaartjes en een zeer gedetailleerde beschrijving.
De routeboekjes hebben zo'n formaat (11,5 x 21 cm) dat ze gemakkelijk in de jaszak gestopt kunnen worden. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Meer informatie over Knapzakroutes
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info