Knapzakroute Hoogersmilde

Knapzakroute Hoogersmilde loopt 'op de Smilde'. Zeg namelijk nooit 'in Smilde'. In een veenkolonie werden de eerste huizen destijds op het veen gebouwd, vandaar dat 'op de Smilde'. Bovendien zegt een geboren en getogen Smildeger bij voorkeur geen Hoogersmilde maar 'Olde Smilde'. Hier begon namelijk de ontwikkeling van de veenkolonie in de eerste helft van de zeventiende eeuw. Vanuit de Olde Smilde loopt de route langs het Blauwe Meer met zijn helder water en witte stranden en over de heide van het Leggelderveld. Het tweede deel van de wandeling gaat u via de Geeuwenbrug over de Drentsche Hoofdvaart door de uitgestrekte bossen en langs de vennen van de Boswachterij Smilde, een van de onbekendste stukken van het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

lengte
Lengte route 15 km; te splitsen in twee delen van elk ongeveer 7,5 kilometer:

Begaanbaarheid
Paden redelijk te belopen in alle jaargetijden.

Toegankelijkheid voor honden
Honden toegestaan mits aangelijnd.

Startpunt
Hoogersmilde bij de Pieter Hummelenbrug.

Meer over Knapzakroute Hoogersmilde

Knapzakroutes

De Knapzakroutes zijn een gezamenlijk product van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) en Stichting Het Drentse Landschap.
De routes zijn niet gemarkeerd. Het routeboekje geeft alle gewenste informatie dankzij een groot aantal kaartjes en een zeer gedetailleerde beschrijving.
De routeboekjes hebben zo'n formaat (11,5 x 21 cm) dat ze gemakkelijk in de jaszak gestopt kunnen worden. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Meer informatie over Knapzakroutes
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info