Knapzakroute Hooghalen

Hooghalen bestaat 800 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Leuk dat de Knapzakroute nét in dit feestjaar wordt uitgebracht. De vernieuwde route dan, want de eerste route werd al in 1991 uitgebracht. De lengte van de oorspronkelijk route was 11 kilometer. Door het sluiten van de spoorwegovergang Pardijsweg moest de route worden aangepast. Nu is de route geheel herzien en verlengd naar ruim 18 kilometer (te splitsen in twee delen). De route voert door de voormalige zandverstuivingen op het veld ten noorden en zuiden van Hooghalen en over de essen van het dorp. U loopt over het Groote Zand en het Heuvingerzand, ruig en aan de elementen overgeleverd.

Meer over Knapzakroute Hooghalen

Knapzakroutes

De Knapzakroutes zijn een gezamenlijk product van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) en Stichting Het Drentse Landschap.
De routes zijn niet gemarkeerd. Het routeboekje geeft alle gewenste informatie dankzij een groot aantal kaartjes en een zeer gedetailleerde beschrijving.
De routeboekjes hebben zo'n formaat (11,5 x 21 cm) dat ze gemakkelijk in de jaszak gestopt kunnen worden. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Meer informatie over Knapzakroutes
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info