Knapzakroute Langelo

Rond de twee brinken van Langelo heerst stilte. Het doorgaande verkeer mijdt beide brinken en dat komt in vrijwel geen enkel ander Drents dorp voor. Deze knapzakroute komt langs tal van plaatsen waar een verhaal aan vast zit. Het schamele stukje grond dat de boeren van het dorp aan hun scheper toebedeelden, de plek waar het dorp feest vierde als de schapen geschoren werden, de bosjes waar de eekschillers de eikenstammetjes van hun bast ontdeden, de beekjes waar het dorp vroeger viste, de duinen waar de jongens van het dorp meisjes uit de stad begluurden op het terras van de vakantiehuisjes…

Lengte route
15,5 km; rechtstreeks van punt 14 naar 19 maakt de route 5 km korter
Begaanbaarheid paden
Redelijk te belopen in alle jaargetijden.
Honden
Toegestaan mits aangelijnd.
Startpunt
Café-Pension Bralts, Hoofdweg 10, 9333 PB Langelo (0592) 61 22 89
Openbaar vervoer
Buslijn Assen-Roden, uitstappen halte Centrum. Zie www.9292ov.nl of bel (0900) 9292.

Meer over Knapzakroute Langelo

Knapzakroutes

De Knapzakroutes zijn een gezamenlijk product van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) en Stichting Het Drentse Landschap.
De routes zijn niet gemarkeerd. Het routeboekje geeft alle gewenste informatie dankzij een groot aantal kaartjes en een zeer gedetailleerde beschrijving.
De routeboekjes hebben zo'n formaat (11,5 x 21 cm) dat ze gemakkelijk in de jaszak gestopt kunnen worden. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Meer informatie over Knapzakroutes
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info