Knapzakroute Wapserveen

Knapzakroute Wapserveen loopt in een heel bijzonder gebied. Wapserveen vertoont dankzij zijn oorspronkelijke boerderijen nog veel kenmerken van de oude Drentse wegdorpen zoals die vanaf de Middeleeuwen langs de randen van het Drents plateau ontstonden. Vanuit het dorp loopt de route door het brede beekdal van de Wapserveensche Aa, door de bossen, langs de vennen en heidevelden van het Wester- en Oosterzand terug naar Wapserveen.

Lengte
Lengte route 16,5 km; te splitsen twee delen (8 en 12 km).

Begaanbaarheid
De paden zijn redelijk te belopen; in natte jaargetijden vraagt het deel van de route tussen de Butenweg en de Wapserveensche Aa om waterdicht schoeisel.

Toegankelijkheid voor honden
Honden toegestaan mits aangelijnd.

Startpunt
Multifunctioneel Centrum De Wiekslag, Oude Dijk 57, 8351 HR Wapserveen, (0521) 32 12 72

Meer over Knapzakroute Wapserveen

Knapzakroutes

De Knapzakroutes zijn een gezamenlijk product van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) en Stichting Het Drentse Landschap.
De routes zijn niet gemarkeerd. Het routeboekje geeft alle gewenste informatie dankzij een groot aantal kaartjes en een zeer gedetailleerde beschrijving.
De routeboekjes hebben zo'n formaat (11,5 x 21 cm) dat ze gemakkelijk in de jaszak gestopt kunnen worden. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Meer informatie over Knapzakroutes
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info