Knapzakroute Wijster

Voorbij de Nieuwe Es aan de zuidoostkant van het dorp loopt knapzakroute Wijster langs de houtwalletjes van de Zwiendiek bij het VAM-kanaal en het Linthorst Homankanaal. Oude kanalen die al vele jaren niet meer voor de scheepvaart gebruikt worden en die zich inmiddels prachtige beboste oevers kunnen permitteren. U ziet hoe het Oude Diep zijn historische plek in het landschap weer opeist en u brengt een uitgebreid bezoek aan Landgoed Vossenberg met zijn bossen, heidevelden, akkers en veentjes. Het Drentse Landschap is op dit oude heideontginningslandgoed al weer enkele tientallen jaren bezig nieuwe natuur te ontwikkelen en de oude beekdalen te herstellen. Het laatste stuk van de route brengt u met een wijde boog om Wijster heen. U komt onder andere langs de plek waar vlak na het begin van onze jaartelling een welvarend dorp moet hebben gelegen.

Lengte
Lengte route 13 km.

Begaanbaarheid
De paden zijn redelijk te belopen in alle jaargetijden.

Toegankelijkheid voor honden
Honden alleen aangelijnd toegestaan vanwege de runderen op Landgoed Vossenberg.

Startpunten
Café Pot, Meester Haddersstraat 2, 9418 PC Wijster
Dorpshuis De Weidehoek, Meester Haddersstraat 31, 9418 PB Wijster.

Meer over Knapzakroute Wijster

Knapzakroutes

De Knapzakroutes zijn een gezamenlijk product van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) en Stichting Het Drentse Landschap.
De routes zijn niet gemarkeerd. Het routeboekje geeft alle gewenste informatie dankzij een groot aantal kaartjes en een zeer gedetailleerde beschrijving.
De routeboekjes hebben zo'n formaat (11,5 x 21 cm) dat ze gemakkelijk in de jaszak gestopt kunnen worden. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Meer informatie over Knapzakroutes
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info