Wandelnieuws

Meldpunt markering verdwenen

5 december 2019

Op Meldpuntroutes.nl kunnen wandelaar meldingen doen over LAW's, Streekpaden, NS-wandeltochten en wandelnetwerken. Hier kan het gaan over markering, over een blokkade op het pad of fout in de routebeschrijving.

Lees verder

Pionierspad vernieuwd

18 oktober 2019

Het 217 km lange Pionierspad is verbeterd en vernieuwd in de Noordoostpolder en Flevopolders. De Lange-Afstand-Wandelroute (LAW) brengt de wandelaar over nog meer onverharde paden door nieuwe natuurgebieden zoals het Waterloopbos, het rivierduingebied, het Oostvaardersveld, Knarbos en Horsterwold. In Zeewolde en Almere is het Pionierspad volledig op de schop gegaan

De route-etappes met kaarten en routebeschrijving zijn beschikbaar.

Lees verder

Mijmerpad geopend

18 september 2019

Vier wandelvriendinnen Magda, Ina, Jakelien en Mariska komen per trein aan in Holten om er de wandelroute te openen waarvoor Ina de naam bedacht. 'Hun' Mijmerpad prijkt nu op de reisjefit-site van de NS.

De naam van de wandeling bedacht de Groningse Ina Bakker in het kader van de wandelactie van de NS. 'Ik heb de beginletters van mijn drie wandelvriendinnen en mijzelf genomen. Dat werd MIJM en vandaar Mijmerpad, want we mijmeren heel wat af als we aan het wandelen zijn', zegt Ina.

De 19 kilometer lange route over de Sallandse Heuvelrug, die zich tot aan Nijverdal uitstrekt, is samengesteld door Bart van der Schagt, ook bekend als Wandelbart.

Lees verder

Nieuwe Waterliniepad geopend

4 maart 2019

Afgelopen weekend is het nieuwe Waterliniepad geopend. In dit Lange-Afstand-Wandelpad zijn twee bestaande paden, het 'oude' Waterliniepad en Streekpad Stelling van Amsterdam samengevoegd tot één route. Je loopt 350 km langs talloze forten, vestingstadjes en nieuwe natuurgebieden.

Het Waterliniepad loopt langs de historie van verdedigingslinies. Forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Wandelaars zijn welkom bij veel van de 95 forten voor een drankje, hapje of een overnachting.

Lees verder

Van kot naar campus

26 februari 2019

De universiteitscampussen in Nederland zijn aan het veranderen. De eerste op Amerikaanse leest geschoeide campus in Twente uit 1964 heeft inmiddels gezelschap gekregen van talloze andere campussen. Met het bouwen van studentenwoningen - lange tijd taboe - wordt menig universiteitscampus nieuw leven ingeblazen.

Lees het volledige artikel van Paul Kurstjens, wandel door de campussen of bestel de wandelgids.

Crowdfunding Wijnwandelgids

25 februari 2019

Vinoloog Mariëlla Beukers en wandelaar Wanda Catsman hebben plannen om een wijnwandelgids te maken met wandelingen langs de mooiste wijngaarden van Nederland. De eerste WijnWandeling Groesbeek kun je al lopen.

De acht wijngaarden waar je straks langs kunt lopen, liggen op de prachtigste plekjes en je kunt er fantastisch wandelen. De wandelingen zijn 10 á 15 kilometer lang en beginnen en eindigen bij een wijngaard. Je kunt de wandelingen 'gewoon' lopen maar ook combineren met bijvoorbeeld een proeverij.

Help ze om voldoende geld bij elkaar te krijgen om de wandelgids te maken en geniet van de tegenprestatie.

Lees verder

Romeinse Limespad Wandelroute van het Jaar 2019

5 februari 2019

Het Romeinse Limespad is door de Fiets- en Wandelbeurs gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2019.

De jury prees de uitstekende bewegwijzering, de vele onverharde paden en rustige wegen. Ook de routegids is een pluspunt, aldus het juryrapport.

Het 275 km lange pad van Katwijk naar Berg en Dal loopt langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Je wandelt door historische steden zoals Leiden en Utrecht, polders, over dijken en jaagpaden en door nieuwe natuur.

Lees verder

Wandel naar je Werk-dag 2019

21 januari 2019

Op donderdag 4 april 2019 vindt de vierde editie van de Wandel naar je Werk-dag plaats. Deze nationale campagne roept heel Nederland op om (een deel van de afstand) naar het werk te lopen. Van bus naar bureau of van voor- naar kantoordeur.

Lees verder

Fiets- en wandelbeurs 2019

18 januari 2019

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 staat de Jaarbeurs Utrecht in het teken van fietsen en wandelen. Daar kun je dan terecht voor de vijftiende editie van de Fiets en Wandelbeurs.

Op deze dagen die je ideeën op voor je wandelvakantie, wandelmaterialen en wandelsnufjes. Er zijn meer dan 100 reisorganisaties aanwezig. Je kunt onafhankelijk advies krijgen van ervaren fietsers en wandelaars. Er zijn leuke lezingen en workshops. Je kunt er ook direct een leuke jas of andere materialen aanschaffen.

Lees verder

Amsterdam Light Fesitval 2018

25 november 2018

Maak een mooie wandeling langs verlicht Amsterdam. Guirlandes van lichtkunstwerken sieren tijdens Amsterdam Light Festival de Herengracht, en ook elders verlichten ze de stad: bij het Scheepvaartmuseum, de Hortus Botanicus, Het Oosterdok.

De wandeling is 8,5 km lang en start op het Beursplein. Door gebruik te maken van het openbaar vervoer kun je ook een deel van de wandeling lopen.

Er zijn ook verschillende georganiseerde wandeltochten met wandelgids. En je kunt de route ook over het water volgen.

Vanaf donderdag 29 november 2018 t/m zondag 20 januari 2019 van 17:00 tot 23:00 uur zijn de lichtkunstwerken te zien.

Lees verder

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info