Hertog Hendrikpad

 Hertog Hendrikpad
Een rondwandeling om Eindhoven
Lengte: 92
Het Hertog Hendrikpad is een rondwandeling om Eindhoven en is met de variant 92 km lang. Het pad is genoemd naar Hertog Hendrik van Lotharingen die in 1232 stadsrechten heeft verleend aan de plaats Eindhoven.

Het is verbazingwekkend dat de wandelaar grotendeels over onverharde paden en midden in de vrije natuur deze rondwandeling kan maken, terwijl de 'grote stad' nooit ver is.

De afwisselende route gaat over heidevelden, door kleinschalig boerenland, door broekbossen langs (weer) kronkelende beken zoals de Dommel en Tongelreep en langs watermolens, kastelen en resten van een industriële geschiedenis. U komt door typische Brabantse dorpen zoals Aalst, Heeze, Sterksel en Geldrop.

Nieuw in deze uitgave is de 'Van Goghvariant' die u niet alleen door Nuenen voert met al haar tastbare herinneringen aan de grote schilder, maar ook door het landschap dat van Gogh geschilderd heeft.

Dankzij de goede openbaar vervoer- em overnachtingsmogelijkheden kan ieder een dag- en afstandsindeling naar wens samenstellen. Ook horeca is ruim aanwezig onderweg.

Meer informatie over Hertog Hendrikpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info