Struinen langs de Waal


Wandelen door kruiden- en bloemrijke uiterwaarden, over grasrijke paden, rivierduinen en zandstranden. Beleef de rivier van dichtbij.

De struinroutes langs de Waal zijn bewegwijzerde wandelingen waar je kunt genieten van de omgeving en de rust en van een sportieve uitdaging.

Er zijn vijf wandelroutes die variëren in lengte van 20 tot 42 kilometer. Het is ook mogelijk een deel van een route te wandelen.

Traject A: Dodewaard - Beuningen

Deze route langs de Waal telt ongeveer 30 kilometer. Je kunt de rondwandeling op drie punten starten. Je struint tussen rondgrazend vee en langs de oudste kerncentrale van Nederland.

Traject A: Dodewaard - Beuningen

Traject B: Tiel - Druten

Deze route langs de Waal telt ongeveer 30 kilometer. Je kunt de wandeling op vier punten beginnen. Je maakt kennis met de bakstenenindustrie en daalt met een touw een talud af. Onderweg verleiden geheime rivierduinen en zandstrandjes je het pad te verlaten.

Traject B: Tiel - Druten

Traject C: Heerewaarden - Tiel

Deze route langs de Waal telt ongeveer 20 kilometer. Je kunt de rondwandeling op vier punten beginnen. Je deelt de uiterwaarden met paarden en runderen en de kans is groot dat je ze ziet grazen.

Traject C: Heerewaarden - Tiel

Traject D: Zaltbommel - Varik

Deze route langs de Waal telt ongeveer 30 kilometer. Je kunt de rondwandeling op vier punten beginnen. Je krijgt een beeld van hoe Rivierenland er in vroeger tijden heeft uitgezien. Een aantal natuurgebieden is beschermd, maar onderweg zijn verschillende uitkijkpunten.

Traject D: Zaltbommel - Varik

Traject E: Vuren - Zaltbommel

Deze route langs de Waal telt ongeveer 42 kilometer. Je kunt de wandeling op zes punten beginnen. Naast de prachtige uiterwaarden, lopen de vestingwerken als een rode draad door het struinavontuur. Wie kent niet het verhaal van Hugo de Groot die in een boekenkist ontsnapte? Onderweg kun je het slot bezoeken waar dit staaltje bluf werd uitgevoerd.

Traject E: Vuren - Zaltbommel

Delen van de routes gaan door de uiterwaarden. Staat dat gebied onder water, dan kun je een alternatieve weg volgen.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info