Boswandeling essenhakhoutbos Leersum

Utrechtse Heuvelrug

Boswandeling essenhakhoutbos Leersum
 • Bron:

  De mooiste boswandelingen

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Leersum

 • Startadres:

  café-restaurant d'Arthuizen
  Rijksstraatweg 315
  3956 CP Leersum

 • Coördinaten:

  52°0’57” N   5°24’59” E

Wandeling over de landgoederen op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Kromme Rijn. Via het park van landgoed Broekhuizen loop je naar de bijzonder essenhakhoutbossen van Overlangbroek. Op de eeuwenoude essenstronken groeien bijzondere mossen. Daarna loop je door de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug langs grafheuvels naar de top van de Dartheuvel.

Reacties op wandelingen

Geen aanrader!

Yolanda, 12-05-2019

In het begin van de wandeling is het paadje tussen de heggen gebarricadeerd, je kunt er niet meer langs. Alternatief: met je gezicht naar de Rijksstraatweg la tot rotonde. daar weer links, wandelpad langs de weg volgen. Je komt uit bij landgoed Broekhuizen. Daar wandeling vervolgen bij 'door hek etc.', derde regel. Let op bij de gps, de track is niet precies. 7e regel la over smal bruggetje en meteen Ra over stuw zie je niet goed op gps. Je moet dus aan de overkant vh water zijn. Bij punt 2, 4e regel van onderen, klein pad over bruggetje: dit was nu al een beetje overgroeid (vnl bramen). Ik wil hier vd zomer niet graag lopen! Tot slot: horeca de Pronckheer is gesloten en staat te koop. Geen horeca dus onderweg.

Prachtige winterwandeling

Mark van der Kroft, 27-02-2018

Zelfs in dit koude jaargetijde waar slechts een paar te vroege uitlopers in de bomen zijn te herkennen is dit een heerlijke wandeling. Als je van rust en afwisseling in landschap houdt is dit een absolute aanrader. Ik ga hem zeker nog een keer wandelen als alles volop groen is.

Superlekkere boswandeling!

Frank van der Meer, 19-10-2017

Prachtig gewandeld tussen Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn. En ook nog veel geleerd. over bossen. Welke soorten er zijn, en waar die soorten voorkomen. En dat alle landschappen uiteindelijk in bos veranderen - als je niets doet en maar lang genoeg wacht. Mijn leermeester: het zalige gidsje 'De mooiste boswandelingen van Nederland' van Jan Ensing. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/bosleersum

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info