Boswandeling essenhakhoutbos

Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn

Boswandeling essenhakhoutbos
 • Bron:

  De mooiste boswandelingen

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Leersum

 • Startadres:

  café-restaurant d'Arthuizen
  Rijksstraatweg 315
  3956 CP Leersum

 • Coördinaten:

  52°0’57” N   5°24’59” E

Wandeling over de landgoederen op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Kromme Rijn. Via het park van landgoed Broekhuizen loop je naar de bijzonder essenhakhoutbossen van Overlangbroek. Op de eeuwenoude essenstronken groeien bijzondere mossen. Daarna loop je door de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug langs grafheuvels naar de top van de Dartheuvel.

Reacties op wandelingen

Prachtig, maar...

Erik Postmus, 06-10-2020

Weergaloos mooie wandeling. We liepen hem voor de tweede keer. De eerste keer ging het mis bij tekstblok 7. Nu goed opgelet, maar de beschrijving klopt helaas niet, er lijkt iets mis te zijn gegaan met kopiëren en plakken. Dankzij de kaart in de app toch de route kunnen vervolgen. Het gaat om deze passage: 'Links bos, rechts open veld. Op dit pad linksaanhouden en na het passeren van een voetgangerssluis kom je op een halverhardeweg. Even voor een bordje 'Privéterrein. Geen toegang' linksaf, een smal bospaadje in.Het paadje met een bocht naar rechts volgen. Tussen twee voetgangerssluizen door. Eenhalfverharde weg oversteken en rechtdoor opnieuw tussen twee houten palen door, het smalle bospaadje vervolgen.' In het boek Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug lijkt het wel goed te staan. Had dit boek helaas niet bij me en was ook niet in de gelegenheid notities te maken. Verder een en al lof voor dee bijzonder mooie wandelroute.

Leuke wandeling, aanbevolen!

Eric Claasen, 14-05-2020

In eerste instantie deze wandeling niet gekozen omdat hij aan de korte kant leek voor een middag-vullend programma. Vorige week is de kroegentocht ons zo goed bevallen dat we deze toch maar gedaan hebben. Door een omweggetje via Wijk bij Duurstede (wat is dat onverwacht leuk zeg!) mooi op 25,6 km uit gekomen. Gelukkig zijn er bijna geen dubbelingen tussen beide routes; waar ze er wel zijn is dat eenvoudig te omzeilen. Zoals als uit de sterren blijkt zijn we zeer te spreken over deze wandeling; goede omschrijving, zeer afwisselend en veel echte voetpaden. Horeca was (gelukkig, dus heerlijk rustig) gesloten (Corona) maar is normaal in voldoende mate te vinden langs de hele route. Klein verbeterpunt: helemaal aan het begin lopen de kaart en de GPS track iets anders (via parkeerplaats restaurant en over bospad) dan de omschrijving (via rotonde en langs weg). Geen probleem; van de vorige wandeling wisten we nog dat je op hetzelfde punt (Landgoed A) uitkomt.

Weinig bos

Paul, 03-03-2020

Door de titel van de wandeling werd ik op het verkeerde been gezet. Weinig bos, veel boerenland. Het Essenhakhout is een bijzonder stuk. De route was vrij zwaar door de vele modderpaden, ik moest af en toe flink klunen. Helaas ook vrij veel asfalt. Ik loop liever een trage tocht.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info