Boswandeling essenhakhoutbos

Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn

Boswandeling essenhakhoutbos
 • Bron:

  De mooiste boswandelingen

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Leersum

 • Startadres:

  café-restaurant d'Arthuizen
  Rijksstraatweg 315
  3956 CP Leersum

 • Coördinaten:

  52°0’57” N   5°24’59” E

Wandeling over de landgoederen op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Kromme Rijn. Via het park van landgoed Broekhuizen loop je naar de bijzonder essenhakhoutbossen van Overlangbroek. Op de eeuwenoude essenstronken groeien bijzondere mossen. Daarna loop je door de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug langs grafheuvels naar de top van de Dartheuvel.

Reacties op wandelingen

Weinig bos

Paul, 03-03-2020

Door de titel van de wandeling werd ik op het verkeerde been gezet. Weinig bos, veel boerenland. Het Essenhakhout is een bijzonder stuk. De route was vrij zwaar door de vele modderpaden, ik moest af en toe flink klunen. Helaas ook vrij veel asfalt. Ik loop liever een trage tocht.

Aanrader

Janneke ., 30-09-2019

Een paar weken geleden deze prachtige route gelopen. Het paadje tussen de heggen was weer begaanbaar. Het bruggetje van punt 2, vierde regel van onder kon ik ook niet vinden. Daar rechtdoor gegaan en daarna met de bocht mee naar links. Bij de volgende kruising zit je weer bij de routebeschrijving. Wat mij betreft een aanrader om te lopen. Hele mooie omgeving.

Geen aanrader!

Yolanda, 12-05-2019

In het begin van de wandeling is het paadje tussen de heggen gebarricadeerd, je kunt er niet meer langs. Alternatief: met je gezicht naar de Rijksstraatweg la tot rotonde. daar weer links, wandelpad langs de weg volgen. Je komt uit bij landgoed Broekhuizen. Daar wandeling vervolgen bij 'door hek etc.', derde regel. Let op bij de gps, de track is niet precies. 7e regel la over smal bruggetje en meteen Ra over stuw zie je niet goed op gps. Je moet dus aan de overkant vh water zijn. Bij punt 2, 4e regel van onderen, klein pad over bruggetje: dit was nu al een beetje overgroeid (vnl bramen). Ik wil hier vd zomer niet graag lopen! Tot slot: horeca de Pronckheer is gesloten en staat te koop. Geen horeca dus onderweg.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info