Boswandeling essenhakhoutbos

Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn

Boswandeling essenhakhoutbos
 • Bron:

  De mooiste boswandelingen

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Leersum

 • Startadres:

  café-restaurant d'Arthuizen
  Rijksstraatweg 315
  3956 CP Leersum

 • Coördinaten:

  52°0’57” N   5°24’59” E

Wandeling over de landgoederen op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Kromme Rijn. Via het park van landgoed Broekhuizen loop je naar de bijzonder essenhakhoutbossen van Overlangbroek. Op de eeuwenoude essenstronken groeien bijzondere mossen. Daarna loop je door de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug langs grafheuvels naar de top van de Dartheuvel.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling, aanbevolen!

Eric Claasen, 14-05-2020

In eerste instantie deze wandeling niet gekozen omdat hij aan de korte kant leek voor een middag-vullend programma. Vorige week is de kroegentocht ons zo goed bevallen dat we deze toch maar gedaan hebben. Door een omweggetje via Wijk bij Duurstede (wat is dat onverwacht leuk zeg!) mooi op 25,6 km uit gekomen. Gelukkig zijn er bijna geen dubbelingen tussen beide routes; waar ze er wel zijn is dat eenvoudig te omzeilen. Zoals als uit de sterren blijkt zijn we zeer te spreken over deze wandeling; goede omschrijving, zeer afwisselend en veel echte voetpaden. Horeca was (gelukkig, dus heerlijk rustig) gesloten (Corona) maar is normaal in voldoende mate te vinden langs de hele route. Klein verbeterpunt: helemaal aan het begin lopen de kaart en de GPS track iets anders (via parkeerplaats restaurant en over bospad) dan de omschrijving (via rotonde en langs weg). Geen probleem; van de vorige wandeling wisten we nog dat je op hetzelfde punt (Landgoed A) uitkomt.

Weinig bos

Paul, 03-03-2020

Door de titel van de wandeling werd ik op het verkeerde been gezet. Weinig bos, veel boerenland. Het Essenhakhout is een bijzonder stuk. De route was vrij zwaar door de vele modderpaden, ik moest af en toe flink klunen. Helaas ook vrij veel asfalt. Ik loop liever een trage tocht.

Aanrader

Janneke ., 30-09-2019

Een paar weken geleden deze prachtige route gelopen. Het paadje tussen de heggen was weer begaanbaar. Het bruggetje van punt 2, vierde regel van onder kon ik ook niet vinden. Daar rechtdoor gegaan en daarna met de bocht mee naar links. Bij de volgende kruising zit je weer bij de routebeschrijving. Wat mij betreft een aanrader om te lopen. Hele mooie omgeving.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info