Groene Wissel 557: Amersfoort Vathorst

Landgoed Hoevelaken en Overbos

Groene Wissel Amersfoort Vathorst
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Amersfoort

 • Startadres:

  station Amersfoort Vathorst
  Veenweg 4
  3829 MJ Hooglanderveen

 • Coördinaten:

  52°11’31” N   5°26’0” E

Na wat rustige wegjes door een ruim opgezette woonwijk en de A28 onderdoor gelopen te hebben maakt u een prachtige wandeling door het romantische landgoed Hoevelaken. Daar kuiert u niet alleen over voorname boslanen maar ook spannende slingerpaadjes met menig bruggetje en komt regelmatig door bosranden. Uiteraard krijgt u het kasteel(tje) ook te zien. Na het oversteken van een provinciale weg maakt u nog een leuk rondje door het stille Overbos, ook onderdeel uitmakend van het landgoed. Over een fietspad van 500m langs een drukke weg, wat binnendoorwegjes en een fietspad langs het spoor wandelt u weer naar het station. Alleen onderweg is er bijna aan het einde horeca, recreatiepark Overbos. In een groot deel van het landgoed mogen de honden loslopen, daarbuiten niet.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Korte, leuke route.

Heleen en Jos, 03-02-2019

Wij liepen deze leuke, korte route op een prachtige, zonnige, winterse zondagmorgen. Parkeren bij station Vathorst is makkelijk en gratis. De routebeschrijving klopte helemaal.

Compliment voor de routes

Albert, 23-12-2016

In de winter is het wel mooi om de korte Groene Wissels te lopen. Toch even lekker in de buitenlucht een mooie route lopen. Compliment voor de routes. Intussen heb ik ongeveer 250 Groene Wissels gelopen.

Zeer leuke wandeling

Franciska van Veldhoven, 23-07-2016

Bijzonder leuke wandeling met voornamelijk bos waar de hond los mag lopen. Ik heb de routebeschrijving van de app gebruikt en dat werkte perfect, nergens verkeerd gelopen en goed aangegeven. Deze wandeling is niet geschikt als je slecht ter been bent, ook niet voor kinderwagens. Het graspad dat je vrij vroeg in de wandeling moet nemen was smal en behoorlijk overwoekerd door onkruid. En de greppel die je over moet steken was behoorlijk diep en niet zo gemakkelijk over te steken. Maar buiten dat een leuke wandeling die zeker de moeite waard is. Fotoverslag hier: http://www.dutchgirlgetshealthy.com/?p=1305

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info