Groene Wissel 195: Best

Struinen door De Mortelen

Groene Wissel Best
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Best

 • Startadres:

  station Best
  Spoorstraat 1
  5684 AA Best

 • Coördinaten:

  51°30’37” N   5°23’16” E

Bent u een liefhebber van struinen over graspaden langs greppels, voetspoortjes langs akkerranden en graspaden door bossen, dan is deze wandeling wat voor u! Op de bebouwing van Best na wandelt u bijna onverhard door een zeer aantrekkelijk wandelgebied: De Mortelen. Een boeiend, kleinschalig landschap boordevol afwisseling en vol verrassingen. U ondergaat een prachtig mozaïek van houtwallen, bossen, bomenrijen, akkertjes en bloemrijke graslanden. Na een regenperiode houdt u 's zomers (door het hoge gras) de broekspijpen niet droog en over de ruige graspaden lopend zult u veel plezier hebben van hoge stevige wandelschoenen. Géén zin in al dat gestruin: loop dan Groene Wissel-wandeling 413 (ook vanaf treinstation Best) door hetzelfde wandelgebied maar beter begaanbaar en met wandelmarkeringen. Op die van Best na komt u onderweg geen horeca tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Harry

Bart van der Schagt, 17-07-2016

Harry, bedankt voor je leuke reactie!

Hond viel reuze mee

Harry, 17-07-2016

Vandaag alweer onze 71ste Groene Wissel gelopen. Bart, allereerst ontzettend bedankt voor het aanleggen van deze wandelingen. Op deze manier hebben we ons eigen land toch goed kunnen ontdekken. Iedere wandeling is weer een fraaie ontdekkingstocht. Heel bijzonder. We kwamen ook bij boerderij 22 twee 'waakhonden' tegen. Eerst een Jack russeltje dat begon te blaffen, toen zijn grote broer een Bordeaux Dog. Allebei achter ons aan. Maar het viel allemaal reuze mee, een beetje vermanend/boos toespreken en de honden dropen met de staart tussen de benen af. Geen reden om de route om te leggen, zou zonde zijn want het was heerlijk struinen door de velden.

Reactie op Paul Nederpel

Bart van der Schagt, 15-05-2016

Paul, bedankt voor je reactie. Je loopt daar over een graspad langs een watergang, beide in beheer bij het Waterschap, dus geen privéterrein. Je zie daar ook geen bordjes o.i.d. Dat een bewoner daar de hond los laat lopen is niet zo prettig natuurlijk. Het alternatief is een kilometer asfalt, waar ik vooralsnog vanaf zie. Mochten wandelaars na jou dezelfde ervaring hebben en/of bordjes zien, dan lees ik dat hier heel graag en zal pas dan de route gaan aanpassen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info