Groene Wissel 330: Doorn

De Utrechtse Heuvelrug op en af

Groene Wissel Doorn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Doorn

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Doorn
  Dorpsstraat / N225
  Doorn

 • Coördinaten:

  52°2’2” N   5°20’39” E

De meeste wandelroutes over de Utrechtse Heuvelrug gaan door de bossen en het meest over gebaande paden en wegen. Deze wandelroute laat u ook nog een heel andere kant zien: over menig superstil slinger- en graspad wandelt u door de majestueuze bossen van deze heuvelrug en zult u zelfs op een drukke zondagmiddag van de rust genieten. Genieten gaat u ook aan de onderkant van die heuvelrug: over prachtige landwegen, een enkel rustig asfaltwegje en een schitterend graspad doorklieft u door een kleinschalig landschap van akkers, weilanden en geriefbossen een deel van het rustieke Landgoed Sandenburg. Voordat u weer in de bus stapt, wandelt u nog even door het prachtige park van Huis Doorn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Rustig!

MdeB, 26-08-2018

Prachtige route. Zeer afwisselend. Op veel stukken kwamen we geen mens tegen. Leuk dat in zo'n druk gebied rust mogelijk is. Een aanrader!

Mooie route, maar het poortje is dicht

Linda Vreeswijk, 20-07-2018

Mooie route, voor de tweede keer gelopen en steeds was het poortje dicht waardoor je terug moet, de volgende keer probeer ik het echt niet nog een keer;-)

Mooie route

Johanita, 01-07-2018

Vandaag deze route gelopen met 28 graden en veel wind. Maar door de vele bomen zeer goed te doen. Wij hadden de auto bij het Doornse Gat neer gezet en zijn toen met punt 4 begonnen. Heerlijk geluncht bij de Helenaheuvel en daarna weer verder. De route was goed omschreven, niet 1 keer fout gelopen. Onderweg nog een ree en een eekhoorn mogen spotten!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bosrestaurant Sandenburg

Sandenburgerlaan 2

3941 ME Doorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info