Groene Wissel 330: Doorn

De Utrechtse Heuvelrug op en af

Groene Wissel Doorn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Doorn

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Doorn
  Dorpsstraat / N225
  Doorn

 • Coördinaten:

  52°2’2” N   5°20’39” E

De meeste wandelroutes over de Utrechtse Heuvelrug gaan door de bossen en het meest over gebaande paden en wegen. Deze wandelroute laat u ook nog een heel andere kant zien: over menig superstil slinger- en graspad wandelt u door de majestueuze bossen van deze heuvelrug en zult u zelfs op een drukke zondagmiddag van de rust genieten. Genieten gaat u ook aan de onderkant van die heuvelrug: over prachtige landwegen, een enkel rustig asfaltwegje en een schitterend graspad doorklieft u door een kleinschalig landschap van akkers, weilanden en geriefbossen een deel van het rustieke Landgoed Sandenburg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Herfstkleuren

Annette van Erkel, 22-10-2020

Heerlijk wandelen daar bij Doorn. Mooie afwisselende route De herfst liet zich goed zien: de bomen in vele schakeringen oranje, bruin en rood. Mooie rode paddestoelen te bewonderen. De beschrijving konden we - op punt 3 na- goed volgen. Maar later kwamen we toch wel weer op de route ( de gps op de telefoon is 'n goeie hulp) Het was ook leuk dat we ook nog een groepje Lakenvelder koeien in 'n weiland zagen. Voor de routemaker weer veel dank!

Afstand

Yolanda, 03-04-2020

De afstand is geen 14 km. Ik kwam aan de 12,5

Groene Wissel Doorn

Karen, 28-12-2019

Wat een TOP wandeling! Wij hebben geparkeerd bij Chalet Helenaheuvel, en na de koffie hebben we in één keer doorgelopen tot Doorn. Op deze zonnige winterse dag hing de nevel nog tussen de bomen, het was schitterend. Rond het Chalet is het ontzettend druk met hondenuitlaters, maar verder kwamen we nauwelijks iemand tegen. Er was af en toe een boel modder, doe waterdichte schoenen aan. Deze Groene Wissel gaan we in een ander seizoen zeker weer een keer lopen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info