Groene Wissel 186: Geldermalsen

Betuwehart

Groene Wissel Geldermalsen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Geldermalsen

 • Startadres:

  station Geldermalsen
  Genteldijk 5
  4191 LD Geldermalsen

 • Coördinaten:

  51°52’56” N   5°16’15” E

Met deze wandelroute maakt u een prachtige en afwisselende wandeling door het hart van de Betuwe. Over rustige asfaltwegjes wandelt u langs vele boomgaarden, over een schitterend 2 kilometer lang graspad en door natuurgebied De Tichelgaten naar het schilderachtige, historische (Oranje)vestingstadje Buren. Na de rustige asfaltwegjes door het open polder- en Lingelandschap legt u het laatste deel door Geldermalsen af over de Lingedijk en komt daarmee langs het centrum, de jachthaven en een park langs de Linge.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooi en afwisselend!

Monique, 03-04-2021

Gisteren, goede vrijdag, deze wandeling gelopen. Vanaf de p1 bij Buren en in tegenovergestelde richting; dus via de Tichelgaten naar Tricht/Geldermalsen. Het is wel redelijk over asfalt, maar over het algemeen rustige wegen en een erg klein stukje over de rijksstraatweg. De wandeling op een paar onderdelen aangepast, bijvoorbeeld vanaf de spoorbrug bij Tricht niet rechtdoor naar station, maar linksaf over het Trichts voetpad lang de waterzuivering naar de 'Heemtuin' . En bij de kruising Prinses Juliana weg / Erichemse Kader iets langer daar rechtdoor gelopen en via de Camping de 'De Karekiet' onverhard richting de route gelopen. Vind ik persoonlijk namelijk een mooi stuk bij die camping én onverhard. Onderweg genoten van de bloesem van bijvoorbeeld de sleedoorn. De fruitbomen staan nog in knop en niet in bloei, maar dat zal niet lang meer duren.

Twee gezichten

Paul Ket, 23-04-2020

Afgaande op de vorige reacties deze wandeling gekozen. Hij viel mij tegen. Kleur beperkte zich vooral tot het koolzaad. De boomgaarden waren maar beperkt in bloei of er weer voorbij. Het deel van Geldermalsen naar Buren was deels erg mooi over graskades, maar ook deels over lange provinciale wegen. Op een doordeweekse dag heb je dan veel vrachtverkeer. Omdat ik niet van het OV gebruik wilde maken, heb ik geparkeerd bij Buren. De wandeling komt langs P1.

Kleurrijke voorjaarswandeling

Annette van Erkel, 19-04-2020

16 april, 2020, 'n beter dag voor deze prachtige voorjaarsdag konden we niet treffen. Zonnig, 'n zacht fris windje, de voorjaarsnatuur op z'n mooist. 19 km is 'n hele tippel, maar door de afwisseling en prachtige route geen enkel probleem. Fruitbomen in bloei, leuke weggetjes omzoomd met 't knalgele koolzaad, 'n moeder-eend met 9 net geboren kuikens. 'T lawaai van de weide-vogels etcetc Wat mij betreft 'n aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info