Groene Wissel 149: Leerdam 1

Lingepracht

Groene Wissel Leerdam 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Leerdam

 • Startadres:

  station Leerdam
  Stationsweg 3
  4141 HB Leerdam

 • Coördinaten:

  51°53’40” N   5°5’30” E

Na de gezellige binnenstad van Leerdam wandelt u langs gemaal de Nieuwe Horn door de polders naar Acquoy. Vandaar wandelt u langs dit schilderachtige plaatsje met de scheve kerktoren, over de Linge- en Langendijk naar Asperen en wandelt u over de Oude Zuiderlingedijk (een prachtige grasdijk om het Galgenwiel) via het haventje van Leerdam (met gezellige horeca) weer naar het station. Vanwege de vele fruitbomen en boomgaarden langs de Linge spreekt het voor zich dat deze wandeling in de bloesemperiode (april) extra mooi is. Deze wandeling gaat voor een groot deel over verharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Lingepracht

Rob Pronk, 19-04-2019

De donderdag voor het Paasweekend deze mooie route gelopen. Het was prachtig weer wat het wandelen al een stuk prettiger maakt. Mooie omgeving en veel bloemenpracht tijdens het prille voorjaar. De route voert lang charmante stadjes en dorpen. Voldoende horeca, neem wat contant geld mee want bij bijvoorbeeld Gasterij-Tapperij Lingezicht gelegen aan de Lingedijk in Acquoy kun je niet pinnen (2019). Verder prima, goede koffie en een kleine lunchkaart. Vergeet niet om weer aangekomen in Leerdam de Glasblazerij te bezoeken. Hier kunt u een demonstratie glasblazen bijwonen en mooie glasobjecten bewonderen. Ook de horeca is hier prima. Samengevat, een mooie wandeling en de routebeschrijving is erg duidelijk.

Geweldig mooi

Erna Terpstra, 05-06-2017

Gisteren de Lingenpracht gelopen en het was echt prachtig. Wij hadden geen moeite om het tunneltje te vinden wel het hectometerpaaltje, want dit staat aan de overkant van de snel weg en wij lopen op de ventweg met hoge bosschage, bij het oversteek bordje van schoolkinderen daar is het tunneltje maar duidelijk te zien. Bij punt 3 bij huis nummer 10 links aan houden. Verder heel veel mooie plekjes en huisjes gezien zeker een aanrader

U vraagt, wij draaien...

Bart van der Schagt, 30-04-2017

Aan het verzoek van Hetty Baas-Koopman is voldaan!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Taveerne Kunstfort Asperen

Langendijk 60

4151 BR Acquoy

Eethuis De Kazerne

Voorstraat 89

4147 CB Asperen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info