Groene Wissel 88: Mariënberg

Het Vechtdal, route 1

Groene Wissel Mariënberg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Mariënberg

 • Startadres:

  station Mariënberg
  Stationsweg 2
  7692 AC Mariënberg

 • Coördinaten:

  52°30’32” N   6°34’25” E

Deze wandeling voert u aan beide zijden van de Vecht door het prachtige Vechtdal. Na de Boswachterij Hardenberg (met slingerpaadjes langs oude Vechtmeanders) volgt een fraai deel door het Vechtdal naar de stuw van Junne. Vanaf daar krijgt de wandeling een ander karakter: na een schitterende landweg langs akkers, bosranden en een oude Vechtrivierloop wandelt u over de richels van oude, dicht beboste rivierduinen naar het station. Dit is een bijzonder mooie en vooral afwisselende wandeling met in het laatste deel een paar pittige klimmetjes. Na Mariënberg komt u pas na 16 km weer horeca tegen. Wandel ook eens de andere drie Groene Wissel Vechtdalroutes!: Groene Wissel 139 vanaf station Ommen van 22 km, Groene Wissel 140 vanaf station Dalfsen van 19 km en Groene Wissel 146 vanaf station Hardenberg van 22 km.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Ad van Son

Bart van der Schagt, 08-10-2018

Ad, bedankt voor je verbetersuggesties! Ik ga ze binnenkort in de routebeschrijving verwerken.

Mooie afwisselende wandeling

Ad van Son, 08-10-2018

Op deze mooie herfstdag gelopen. Had wat meer zicht op de Vecht verwacht. Daardoor was het eerste deel wat saai. Uiteindelijk door de afwisseling met smalle en brede paden, langs de oude rivierloop en over de rivierduinen zeker de moeite waard. In 1. klopt het deel tegenover brievenbus 8B LA. '' na 50m op 2e pad RA (1e is een mountainbikepad). ' Misschien vervangen door 'na 50m op ruiterpad (bij bordje verboden toegang) RA.' Zag geen mountainbikepad Bij 3. 'Verderop buigt dit pad naar rechts van de rivierloop af het bos in.' Zou misschien duidelijker zijn. Verderop bij hekje en bord privéterrein rechtsaf het bos in'.

Prachtig afwisselde tocht

Jan de Jager, 18-06-2018

Een wandeltocht voor genieters. De lus rondom het Vechtdal voert door een klassiek hoevenlandschap, langs bosranden met rijke flora, over begroeide rivierduinen en langs weilanden en akkers. Een deel van de route is verharde landweg, maar er zit ook genoeg onverhard in, brede bospaden en heerlijk slingerende sluippaadjes met een rijke flora en veel varens... Aanrader. In de boswachterij Hardenberg hebben wij na postbus 8b en de genoemde slagboom het mountainbikepad rechts niet kunnen vinden. Wel iets verderop een RUITERpad, maar wanneer je dat volgt komt later alles weer goed.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Rustpunt 'n Toorn

Stegerdijk 14

7737 PT Stegeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info