Groene Wissel 394: Ommen 2

Landgoed Het Laer en Reggedal

Groene Wissel Ommen 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  station Ommen
  Stationsweg 35
  7731 AX Ommen

 • Coördinaten:

  52°30’36” N   6°25’1” E

Na een stukje door een rustige buitenwijk wandelt u rakelings langs het centrum van Ommen, u kunt er even inschieten. Daarna maakt u een afwisselende wandeling door landgoed Het Laer, gevolgd door graspaden en rustige asfaltwegjes door het Reggedal waarin u regelmatig langs de Regge kuiert. Na horeca de Nieuwe Brug wandelt u door een bosrijk gebied via het buurtschap Besthmen naar Spoor 7: het ultieme rustpunt voor wandelaars, gevestigd in het voormalige stationsgebouw van Ommen. Op de bebouwing na gaat deze wandeling voor bijna 1/3 over verharde paden en wegen. Op die van Ommen na komt u onderweg nog 2x horeca tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Extra rondje

Lonesome Sparrow, 05-04-2019

Extra bosrondje van 4,1 km langs Besthmenerven, Zeesserven, uitkijktoren en oorlogsmonument: Bij N21 RD en even verder bij N20 RA. Bij N23 LA. Asfaltweggetje kruisen. Opgelet: na 190 m wandelnetwerk verlaten en het 1e pad LA nemen, een veel smaller pad. Op driesprong RA. Voor open gebied RA. Je passeert een bank aan het Besthemenerven. Je gaat over een vlonderpad. Bij paaltje met blauwe pijlen RD. Je passeert nog een bank aan het Besthemenerven. Je gaat het bos weer in. Kruis een breder pad. Bij N34 en een bank aan het Zeesserven RD (blauw en rood). 1e pad LA (wandelnetwerk verlaten). Aan het eind LA, breder pad. Dit pad volgen tot het zich na een halve km splitst en dan de rechtertak nemen (blauw en geel). Waar blauw en geel RA gaan RD. Op T-kruising RA. Bij uitkijktoren LA. 1e pad LA. Wat verder passeer je een heideveldje. Aan het eind RA. Op kruising bij oorlogsmonument RD. Bij N22 RD. Bij N20 RD en even verder ben je terug bij N21.

Mooie herfstwandeling

Kees en Elly Schout, 10-10-2018

Op maandag 8 oktober deze sfeervolle Groene Wissel rond Ommen gewandeld bij mooi nazomerweer. In het bos rondom landhuis het Laer is helaas het verkeer op de Zwolse weg goed te horen. Later lopen we daar ook een stukje langs. Vanaf restaurant het Laardal laten we deze weg weer achter ons. Nu een sfeervol landschap op weg naar de Beneden Regge. Langs deze rivier is het prachtig wandelen en een rustpunt om onze boterham te nuttigen. Pannekoeken restaurant de Brug is op maandag dicht. Mooi gebied daarna langs de Steile Oever, na de oversteek van de drukke Hammerweg overgaand in de Bergsteeg. Ook daar is het mooi wandelen. Langs de Bergweg wederom prachtige vergezichten. Mooie wandeling. De aankondiging 'Iedere dag geopend' op de borden van stationsrestaurant Spoor7 klopt niet. Wij troffen zelfs een verlicht 'Welcome Open' bordje aan. Toch echt op maandag gesloten! Onze fotoreportage vindt u op: photocws.jalbum.net en kiest u Ommen(2)

Prachtig in de lente

Esther, 06-05-2018

Heerlijke wandeling. Genoeg afwisseling. Prachtig om te lopen in de lente. Leuke horeca onderweg en goed aangegeven route.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Nieuwe Brug

Lemelerweg 13

7731 PR Ommen

Restaurant Laarbrug

Nieuwedijk 7

7731 PC Ommen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info