Groene Wissel 66: Oosterbeek

Mariendaal en Warnsborn

Groene Wissel Oosterbeek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Oosterbeek

 • Startadres:

  station Oosterbeek
  Stationsweg
  6861 EG Oosterbeek

 • Coördinaten:

  51°59’39” N   5°50’29” E

Met deze wandeling maakt u uitgebreid kennis met de schitterende, zeer afwisselende omgeving van Oosterbeek. U wandelt langs Restaurant Schoonoord via de Hemelse Berg (een prachtig romantisch parklandschap) naar en door de uiterwaarden van de Rijn. Genieten zult u ook van de bosrijke, statige en sfeervolle landgoederen Mariëndaal en Warnsborn alsmede van de bossen, vijvers en vele beken in landgoed De Vijverberg. Onderweg komt u door de Groene Bedstee; een ruim 300 meter lang wandelpad in een dikke haag. Het laatste deel gaat door het uiterst stille Missionarrissenbos, behorende bij Abdij Koningsoord waar u langs komt. Op de terugweg wandelt u langs een openluchtkapelletje (compleet met kaarsjes) en bezoekt u uiteraard de indrukwekkende Airbornebegraafplaats. Attentie: Met extreem hoge waterstanden kan het deel door de uiterwaarden ten zuiden van Oosterbeek deels niet gelopen worden. Kijk daar op het kaartje en volg dan de wegen met links de Oosterbeekbebouwing en rechts de uiterwaarden tot even voor een spoorbrug. Daar LA (Prins Bernhardweg) en u bent weer op de route.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

GW Oosterbeek

Jan Brink, 31-07-2020

Vandaag deze mooie afwisselende (weilanden, uiterwaarden, bos) wandeling gelopen. Opvallend veel vijvers gezien, vergeten ze te tellen. Ondanks de hitte was het in de bossen uitstekend wandelen, bovendien lekker rustig. Gelopen met de GPS-track, geen opmerkingen. Aanrader.

Schitterend stukje Nederland

Jose Maan, 19-07-2020

Vandaag deze wandeling gelopen en ongelooflijk genoten van de afwisseling en de prachtige landschappen. Hier en daar een klimmetje en mooie vergezichten. Zeer duidelijk beschreven en inderdaad, je kunt hem ook met de hond lopen.

Prachtige route, ook met hond

Sanne, 22-04-2019

Hele mooie afwisselende route. Zowel bebouwd gebied (met mooie (en onbetaalbare) huizen) als uiterwaarden en bos. Met onze 2 honden gewandeld die overal welkom waren. Eerlijk gezegd is dit echt een perfecte groene wissel voor honden, want ze mochten op ongeveer de helft van de route los. De rest aan de lijn. Het was warm vandaag, maar doordat er overal water was onderweg konden de honden voldoende afkoelen. Zelfs op een warme paasdag was de route redelijk rustig.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Schoonoord

Pietersbergseweg 4

6862 BV Oosterbeek

Landgoed Hotel Groot Warnsborn

Bakenbergseweg 277

6816 VP Arnhem

Restaurant De Leeren Doedel

Amsterdamseweg 467

6816 VK Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info