Groene Wissel 66: Oosterbeek

Mariendaal en Warnsborn

Groene Wissel Oosterbeek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Oosterbeek

 • Startadres:

  station Oosterbeek
  Stationsweg
  6861 EG Oosterbeek

 • Coördinaten:

  51°59’39” N   5°50’29” E

Met deze wandeling maakt u uitgebreid kennis met de schitterende, zeer afwisselende omgeving van Oosterbeek. U wandelt langs Hotel Schoonoord via de Hemelse Berg (een prachtig romantisch parklandschap) naar en door de uiterwaarden van de Rijn. Genieten zult u ook van de bosrijke, statige en sfeervolle landgoederen Mariëndaal en Warnsborn alsmede van de bossen, vijvers en vele beken in landgoed De Vijverberg. Onderweg komt u door de Groene Bedstee; een ruim 300 meter lang wandelpad in een dikke haag. Het laatste deel gaat door het uiterst stille Missionarrissenbos, behorende bij de Abdij Koningsoord waar u langs komt. Op de terugweg wandelt u langs een openluchtkapelletje (compleet met kaarsjes) en bezoekt u uiteraard de indrukwekkende Airbornebegraafplaats. Deze routebeschrijving bestaat uit 2 pagina's; print deze 2-zijdig en het past toch op 1 vel A4-papier! Attentie: Met extreem hoge waterstanden kan het deel door de uiterwaarden ten zuiden van Oosterbeek deels niet gelopen worden. Kijk daar op het kaartje en volg dan de wegen met links de Oosterbeekbebouwing en rechts de uiterwaarden tot even voor een spoorbrug. Daar LA (Pr. Bernhardweg) en u bent weer op de route.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige route, ook met hond

Sanne, 22-04-2019

Hele mooie afwisselende route. Zowel bebouwd gebied (met mooie (en onbetaalbare) huizen) als uiterwaarden en bos. Met onze 2 honden gewandeld die overal welkom waren. Eerlijk gezegd is dit echt een perfecte groene wissel voor honden, want ze mochten op ongeveer de helft van de route los. De rest aan de lijn. Het was warm vandaag, maar doordat er overal water was onderweg konden de honden voldoende afkoelen. Zelfs op een warme paasdag was de route redelijk rustig.

Mooie en afwisselende wandeling

Jev Birds, 28-10-2018

Gisteren deze prachtige route gelopen, die ons voerde door mooie bosrijke gebieden overgoten met herfstkleuren, indrukwekkende landgoederen met vijvers, statige beukenlanen, uitgestrekte uiterwaarden van de Rijn en een stukje WOII geschiedenis. Een echte aanrader!

Mooie route, maar met hoogwater moet je iets anders lopen

Zwezer, 15-01-2018

Wij hebben de route afgelopen zondag gelopen. Door het hoge water konden we niet de originele route lopen, maar zijn we op de Benedendorpsweg naar rechts gegaan richting de camping via de Polderweg. Daar moesten we vlakbij de Nederrijn een hekje over en langs de Nederrijn onder het spoor door. Daar kun je weer naar links richting het originele pad.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Schoonoord

Pietersbergseweg 4

6862 BV Oosterbeek

Landgoed Hotel Groot Warnsborn

Bakenbergseweg 277

6816 VP Arnhem

Restaurant De Leeren Doedel

Amsterdamseweg 467

6816 VK Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info