Groene Wissel 486: Roermond 2

Langs de groene monding van de Roer

Groene Wissel Roermond 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Roermond

 • Startadres:

  station Roermond
  Stationsplein 8
  6041 GN Roermond

 • Coördinaten:

  51°11’33” N   5°59’37” E

Een groene stadswandeling mag je dit zeker noemen: al na ruim een kwartier wandelt u door een prachtig park, langs Kasteeltje Hattem en door een schitterend natuurgebied naar en door de vele groenstroken en parken die de Roer en haar 'delta-armen' begeleiden naar haar monding in de Maas. Daar aangekomen wordt het een gezellige wandeling langs de Jachthaven (met terrasje aan het water) en door het oude centrum. U komt daar langs het Prinsenhof, de oude Munsterkerk en over het Abdijhof. Eenmaal op het horecarijke Stationsplein kunt u voldaan neerploffen op een van de talrijke terrasjes. Ondanks dat dit een stadswandeling is, is het toch raadzaam stevige wandelschoenen te dragen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Roer is een mooi riviertje

M. Fortuijn, 20-06-2018

Ook ik heb de groene wissels ontdekt. Ideaal als je geen auto hebt. Dit was mijn eerste wandeling en ik vond hem heel leuk. In het begin even moeten zoeken maar erna ging het vlot erna lekker op terras in Roermond gezeten.

Mooie route

Vera, 24-07-2015

Helaas nu pas het ontstaan van de groene wissels ontdekt. Vandaag heb ik deze route (mijn eerste groene wissel) met een vriendin gelopen. Erg mooie wandeling met veel groen en rustige, dierrijke plekken. De beschrijving was erg duidelijk. Ik ga zeker meerdere groene wissels lopen!

Roermond: veel groen en blauw

René van Doorn, 25-06-2014

Afgelopen maandag na een wandelweekend langs het Duitse deel van de Swalm als afsluiting deze korte stadswissel gelopen. Met recht een zeer groene (en blauwe) wissel. Roermond heeft anders dan andere steden wat minder (historisch) stadsschoon te bieden - het Munsterplein en directe omgeving doen overigens aardig hun best - maar de groene zoom om de Roerdelta compenseert dat op voortreffelijke wijze. Al met al een verrassende rondgang. De beschrijving is als vanouds volstrekt helder. Een leuk dessert van ons wandelweekend!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info