Groene Wissel 320: Terschelling: Midsland

Duinen, Strand en Polders

Groene Wissel Terschelling: Midsland
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Midsland

 • Startadres:

  bushalte MAVO, Midsland
  Brouwershoekweg
  Midsland

 • Coördinaten:

  53°22’52” N   5°17’9” E

Op dit prachtige eiland zijn vele, al dan niet van paaltjes voorziene, wandelroutes te vinden, deze gaan vaak over gebaande paden en wegen en zijn in het hoogseizoen niet echt stil te noemen. De zes Groene Wissel-wandelingen op Terschelling gaan door de stillere gebieden, volgen vaak kilometerslange kronkelende voetspoortjes door natte en droge duinvalleien, steken 'in het wild' hoge duinformaties en brede zandvalleien over, komen in het bos regelmatig over spannende slinger- en struinpaadjes en uiteraard wordt het strand niet vergeten. Alle zes de routes hebben hetzelfde karakter: veel puur natuur, avontuurlijk en over grote delen uitermate rustig. Na een natte periode kan het in de vochtige duinvalleien behoorlijk soppig zijn, dus trek dan hoge waterdichte schoenen aan en van de gps-track op uw smartphone zult u veel plezier hebben!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Wederom een prachtige route

Geert Wevers, 17-04-2015

Afgelopen maandag deze mooie route gelopen, voor een verslagje en foto's zie www.geertwevers.blogspot.nl/2015/04/midsland-terschelling.html

Prachtige tochten

R en P L, 26-10-2014

Tijdens onze herfstvakantie op Terschelling hebben we de Groenen Wadden Wissels 320 en 436 gelopen. Langs deze weg willen we jullie bedanken voor de zeer duidelijke beschrijving en de prachtige tochten.

Heerlijke duinwandeling

Hanneke en Fred Wandelaars, 22-04-2014

Tijdens de paasdagen hebben we deze zeer afwisselende route gelopen. Het leuke van de groene wissels is dat eigenlijk verder niemand deze route loopt. Er zijn paadjes gekozen die verder niet gemarkeerd zijn. De wandeling is zeer gevarieerd: dan weer door ruig duingebied, vervolgens een stuk kust, soms een bos of dorpje en gelukkig ook horeca. De routebeschrijving is buitengewoon duidelijk en de gps track zeer goed uit gepeild. Zeker voor geocachers bieden groene wissels de mogelijkheid om twee hobby's te combineren!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eet- en terrascafé de Rustende Jager

Molenweg 2

8894 KP Formerum

't Wapen van Terschelling

Oosterburen 25

8891 GA Midsland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info