Groene Wissel 319: Terschelling: West-Terschelling

Bos en Strand

Groene Wissel Terschelling: West-Terschelling
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  West-Terschelling

 • Startadres:

  bushalte Haven, West-Terschelling
  Havenplein
  West-Terschelling

 • Coördinaten:

  53°21’30” N   5°12’57” E

Op dit prachtige eiland zijn vele, al dan niet van paaltjes voorziene, wandelroutes te vinden; deze gaan vaak over gebaande paden en wegen en zijn in het hoogseizoen niet echt stil te noemen. De zes Groene Wissel-wandelingen op Terschelling gaan door de stillere gebieden, volgen vaak kilometerslange kronkelende voetspoortjes door natte en droge duinvalleien, steken 'in het wild' hoge duinformaties en brede zandvalleien over, komen in het bos regelmatig over spannende slinger- en struinpaadjes en uiteraard wordt het strand niet vergeten. Alle zes de routes hebben hetzelfde karakter: veel puur natuur, avontuurlijk en over grote delen uitermate rustig. Na een natte periode kan het in de vochtige duinvalleien behoorlijk soppig zijn, dus trek dan hoge waterdichte schoenen aan en van de gps-track op uw smartphone zult u veel plezier hebben!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Bos en strand

Alien Scholte, 31-01-2021

Helaas is het ons niet gelukt om deze wandeling te maken. Het gebied tussen de duinen is het op veel paden kletsnat, richting nummer 2 stond het water meer als een halve meter hoog. We hebben nog geprobeerd om om te lopen, maar we liepen steeds weer tegen het hoge water aan.

Wat een weer

Marijtje de Jong, 17-09-2017

Het was wisselvallig weer toen we deze wandeling gingen lopen. In het duingebied scheen de zon nog en liepen we zonder jas. Wat een leuk smal pad en wat een variatie aan begroeiing. We zagen het duin steeds dichterbij komen en eindelijk konden we aan de klim beginnen. Wat een fantastisch uitzicht bovenop het duin. Eenmaal op het strand begon het te regenen, en niet zo zachtjes ook. Snel het regenpak aan en doorstappen. Daar liepen we op een doodstil strand (wat mensen betreft dan, de zee ging flink tekeer) in de stromende regen, ik had mij een paar dagen vakantie toch heel anders voorgesteld. Weer in de duinen werd het droog en kwam er weer een voorzichtig zonnetje. De rest van de wandeling bleef het droog en keerden wij terug naar het dorp. Wat een mooie wandeling, afwisseling van natuur en afwisseling van weer. Voldaan sloten we af met koffie en thee bij de Walvis.

Wat een uitzicht

Hanneke en Fred Wandelaars, 27-04-2015

Zodra we het dorp uit waren, was het omhoog lopen naar een uitkijkpunt. Wat een verrassing. Je kon 360 ° rondom kijken. Wij zijn gewend om met een gps te wandelen, maar het lukt ons niet om de route in de garmin te krijgen. We vonden het lastig om de routebeschrijving te lezen. Maar uiteindelijk wel alles gevonden. We blijven het moeilijk vinden om zomaar dwars door de duinen te banjeren. We wonen in Den Haag en daar krijg je en fikse bekeuring als je buiten de paden loopt.Het leukste vonden we de twee strandstoelen die bij de stalen mast stonden . Was ongeveer de enige rustgelegenheid op de route. Al met al weer een prachtige wandeling

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-café-restaurant Nap

Torenstraat 55

8881 BH West-Terschelling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info