Groene Wissel 268: Wolfheze 2

Mechelse Kuil en Ginkelse Heide

Groene Wissel Wolfheze 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Wolfheze

 • Startadres:

  station Wolfheze
  Parallelweg
  6874 BH Wolfheze

 • Coördinaten:

  52°0’19” N   5°47’32” E

Als we er moeten zijn zitten we tegenwoordig droog en warm in een al dan niet moderne Rechtbank. Vroeger ging dat er heel anders aan toe: vaak werd er op een markante plek in het veld door de plaatselijke landheer of een adellijke recht gesproken. In deze streek gebeurde dat in de Mechelse Kuil, een 'middeleeuwse' rechtbank dus, u leest daar alles over op het infopaneel ter plekke. U maakt een heerlijke, super afwisselende wandeling over de verwilderde akkers van de Buunderkamp, door de bossen van het Ginkelse Zand, over de Ginkelse Heide (met schaapskooi en horeca!), de bossen van De Sysselt, een flink stuk langs de idyllische Renkumsebeek en door kleinschalig, lieflijk glooiend akkerlandschap.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Afwisselend

Fred Den Hertog, 23-11-2020

Een heerlijke afwisselende wandelroute in een soms wat lawaaiige omgeving. Route loopt vrij kort langs een drukke spoorweg en de A12. Gekozen is voor lange brede paden, die nu soms gedeeld worden met mountainbikers (uitgezette routes). Jammer dat in Wolfheze niet is gekozen voor de onverharde paadjes richting de open vlakte en dat niet eerder de route over deze vlakte is uitgezet o.a. richting uitkijkpunt. Ja zo heeft iedere wandelaar wel zijn of haar wensen. Wij vonden het een heerlijke wandeling en raden ieder aan deze route op hun lijstje te zetten.

Mooie route

Theo Schuitemaker, 19-02-2016

We hebben vandaag genoten van deze prachtige en afwisselende wandeling. Het bruine bordje Ginkelse Heide (punt 3 regel 14) hebben we echter niet kunnen vinden. Dit was voor ons geen probleem want de aanwijzing 1e pad schuin RA was duidelijk genoeg.

Reactie op Anna Dijkstra

Bart van der Schagt, 13-01-2016

Grappig: die speelse smalle paadjes zaten er in een eerdere versie wel in maar konden door wandelaars niet goed gevonden worden, en heb ze er weer uitgehaald.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Planken Wambuis

Verlengde Arnhemseweg 146

6718 SM Ede

Theeschenkerij De Boschhoeve

Boshoeve 3

6874 NB Wolfheze

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info