Groene Wissel 173: Zaltbommel

Hurwenense Uiterwaarden

Groene Wissel Zaltbommel
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Zaltbommel

 • Startadres:

  station Zaltbommel
  Oude Stationsweg 73
  5301 GL Zaltbommel

 • Coördinaten:

  51°48’29” N   5°15’44” E

U maakt eerst een korte wandeling door Zaltbommel met daar een paar leuke verrassingen: een wandelpad over de beboste vestingwal, een kruiden- en heemtuin, het Maarten van Rossumhuis (museum), de St. Maartenskerk (vaak open, dus te bezichtigen), het gezellige marktplein en een wandelboulevard langs de Waal. Daarna wandelt u over graspaden strak langs de Waal naar de uiterwaarden van Hurwenen (de Kil van Hurwenen) waar u over een lage zomerdijk een prachtige wandeling doorheen maakt. Over de Waaldijk (met een spectaculair uitzicht over die uiterwaarden) wandelt u weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie uitzichten

Gerard, 19-07-2020

Erg mooie en en leuke wandeling: leuk stadje, mooie uitzichten en zelfs enkele reeën tegengekomen. Deze Groene Wissel ga ik zeker nog eens lopen!

Andersom

Yolanda van Hensbergen, 30-06-2019

Deze route nogmaals maar dan andersom gelopen. Veel leuker om af te sluiten in het leuke centrum en nog lekker te zitten op een bankje met zicht op de Waal! De smalle paadjes, in dit geval op het eind van de tocht, waren al overwoekerd door bramen en onkruid. Gelukkig geen teken opgelopen.

Aanvulling bij wandelen in omgekeerde richting bij hoog water.

Jacinta van van Staverden-Meijer, 23-03-2019

Vandaag in omgekeerde richting deze schitterende wandeling gelopen. Maar het water stond héél hoog en konden het pad niet volgen bij dijkpaaltje RW 039 linksaf. Wanneer je hier vanwege het hoge water niet naar beneden kunt. loop dan over het fietspad op de dijk door. Na ongeveer 1 kilometer ga je twee veeroosters over. Vlak na het tweede rooster ( vóór een hoge smalle pijp van voormalige steenfabriek) linksaf naar beneden. Pad volgen , groot hek met klein hekje passeren en vóór de sluis linksaf. Je komt dan op de zomerdijk langs de neven- Waal. Deze blijf je volgen en je komt later langs het windmolentje waar je de oorspronkelijke route kunt vervolgen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info