Groene Wissel 173: Zaltbommel

Hurwenense Uiterwaarden

Groene Wissel Zaltbommel
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Zaltbommel

 • Startadres:

  station Zaltbommel
  Oude Stationsweg 73
  5301 GL Zaltbommel

 • Coördinaten:

  51°48’29” N   5°15’44” E

U maakt eerst een korte wandeling door Zaltbommel met daar een paar leuke verrassingen: een wandelpad over de beboste vestingwal, een kruiden- en heemtuin, het Maarten van Rossumhuis (museum), de St. Maartenskerk (vaak open, dus te bezichtigen), het gezellige marktplein en een wandelboulevard langs de Waal. Daarna wandelt u over graspaden strak langs de Waal naar de uiterwaarden van Hurwenen (de Kil van Hurwenen) waar u over een lage zomerdijk een prachtige wandeling doorheen maakt. Over de Waaldijk (met een spectaculair uitzicht over die uiterwaarden) wandelt u weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Winterse uiterwaarden

Heleen en Jos, 25-02-2018

Een zonnige winterdag, maar wel één van de koudste. Dus goed aangekleed, want vroeg op pad. Zatbommel kenden we wel, maar zo'n leuk stadje, dat verveelt niet. De lus langs de Waal en de uiterwaarden was voor ons nieuw. Heerlijk gewandeld daar, met inderdaad prachtige vergezichten. Ook (of juist) in de winter. Na regen zal het wel zompig zijn daar denk ik. Laatste km door industriegebied, maar stoorde niet. De route is perfect beschreven, dank!

Prachtige tocht

Yolanda, 08-12-2016

Wat een leuke wandeling is dit! Wij hebben op een mooie zonnige dag genoten van de afwisseling en de scheepvaart op de Waal. Ook Zaltbommel is leuk om eens geweest te zijn. Voor herhaling vatbaar!

Prachtig rondje

Jerry van Rekom, 16-10-2016

Mooie route, die je eigenlijk beter andersom kunt lopen, zodat je aan het eind in het centrum iets kunt eten, drinken. Pas op aan De Waal bij het keienpad, kan glad zijn. Voor de rest prachtige rustige route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info