Groene Wissel 582: Zandvoort

Pannenkoekroute De Oase

Groene Wissel Zandvoort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Zandvoort (NH)

 • Startadres:

  station Zandvoort aan Zee
  Stationsplein 6
  2041 AB Zandvoort

 • Coördinaten:

  52°22’34” N   4°31’51” E

Denk eraan, dit is geen rondwandeling: u wandelt van station Zandvoort aan Zee naar bushalte Oase in Vogelenzang en vandaar met de bus naar station Heemstede-Aerdenhout. Na de niet onaangename bebouwing van Zandvoort moeten even de kiezen op elkaar voor een paar honderd meter trottoir langs een zeer drukke weg. Voor die ontbering krijgt u wel wat terug: door het duin- en bosgebied van de Amsterdamse Waterleiding Duinen kuiert u over de allerstilste paden (daar komen geen andere wandelroutes) en krijgt u garantie herten te zien, vaak talrijk. Voor dit gebied moet u bij de ingang met PIN een toegangskaartje kopen. U wandelt relatief kort door dit prachtige natuurgebied, u kunt onderweg het bezoekerscentrum van Waternet bezoeken en vanaf daar nog een korte paaltjeswandeling maken, zo krijgt u wat meer waar voor uw kaartje. Deze leuke korte wandeling komt voor de pannenkoek uit bij uitspanning De Oase, en daar is ook die bushalte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Ank

Bart van der Schagt, 16-11-2018

Ank, bedankt voor je reacties. Met de brug ga ik aan de slag. Ik laat deze route bewust beginnen op station Zandvoort. Het is aan wandelaars de keuze of ze deze route vanaf dat station willen lopen. Groene Wissels staan erom bekend, en zijn daarom zo geliefd, dat ze meer laten zien dan alleen maar natuur en landschap: ook leuke dorpjes en gezellige stadjes.

Vertrekpunt

Ank, 16-11-2018

nog een aanvulling: je kan ook prima met bus 80 (elk kwartier) van station Heemstede-Aerdenhout of zelfs vanuit Amsterdam of Haarlem komen, uitstappen bij halte Waterleiding-Unica, dan hoef je Zandvoort niet door.

Brug

Ank, 16-11-2018

We hebben vandaag deze pannenkoekwissel gelopen maar anders dan gepland want het bruggetje vlakbij de Oranjekom was afgesloten, misschien niet definitief? maar er is wel een mooie nieuwe brug noordelijker bijgekomen, die goed in de wandeling kan passen. Verder een mooie wandeling!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenhuis De Duinrand

Zandvoortselaan 130a

2042 XC Zandvoort

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info