IJsselpad traject 7 Deventer - Olst

Lijnwandeling door het rivierenlandschap van de IJssel

Versiedatum: 21-06-2023

Koeien langs de oeverHoog water nabij DeventerInlaatwerk van de IJssellinie bij landgoed De HaereKasteel De HaereHengforderwaardenNieuwe hank bij de NatuurderijHet Observatorium in de Keizers- en Stobbenwaarden
16 KM
Bron:

IJsselpad

Start:

station Deventer

Details

Omdat dit traject voor een groot deel door de uiterwaarden loopt, is het raadzaam om van tevoren zeker te stellen dat deze niet onder water staan. Bij hoog water raden wij u deze etappe af.

Het eerste deel van dit traject loopt vrijwel geheel door de uiterwaarden van de IJssel. Vooral het stuk door het zuidelijk deel van de Keizers- en Stobbenwaarden, het landschapsreservaat Keizersrande, is landschappelijk mooi. In dit gebied zijn nieuwe nevengeulen aangelegd en een nieuwe padenstructuur. U loopt langs de biologische natuurboerderij 'De Natuurderij', overigens niet echt een staaltje van romantische boerenarchitectuur. Het noordelijk deel van de Keizers- en Stobbenwaarden is helaas niet toegankelijk, evenals de noordelijk daarvan gelegen Hengforderwaarden. Daarom is hier gekozen voor een route aan de binnenzijde van de dijk. U betreedt vervolgens het landgoed De Haere. Wij leiden u via het landschappelijk fraai gelegen landhuis en een nep-ruïne (in vaktaal: een 'folly'). Het bos op De Haere staat vol relicten uit de Koude Oorlog, toen het landgoed een belangrijke functie had in de verdediging van een caisson. We zien hiervan een hospitaalbunker, een commandobunker en een groot inlaatwerk voor de inundatie, even verderop allerlei stellingen voor luchtafweer. Na dit landgoed ronden we de Reutekolk, een nat bosgebied, en vervolgens gaat het richting Olst over een niet al te drukke landweg. In Olst zelf loopt de route door een park annex bufferzone onderlangs de Provinciale weg die hier hoog op de bandijk ligt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info