Kapelletjespad Denekamp - rondje Stroothuizen

(Maria)kapellen, landkruisen, kanaal, natuurgebied

Kapelletjespad Denekamp - rondje Stroothuizen
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Denekamp

 • Startadres:

  bushalte Oranjestraat, Denekamp
  t.h.v. Oranjestraat 6
  7591 GB Denekamp

 • Coördinaten:

  52°22’25” N   7°0’3” E

De wandeling begint in het centrum van Denekamp met de protestantse kerk, het Joodse monument en de imposante St. Nicolaaskerk. Na de katholieke begraafplaats met een moderne stiltekapel loopt de route via park Het Goor, een fietspad en langs het Omleidingskanaal naar natuurgebied Stroothuizen. De terugweg voert langs twee landkruisen, een klöpkeshoes, een Mariakapel en museum Natura Docet.
Dit is etappe 20b van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

(Bijna) droog

Frits Schipper, 15-03-2019

Na het rondje Noord Deurningen neem ik ook het rondje Stroothuizen mee. Het is inmiddels droog geworden, maar later op de wandeling gaat het toch weer af en toe wat miezeren. Ook de wind neemt soms een stormachtig karakter aan en dan moet ik aan Boudewijn de Groots 'Jimmy' denken: hoe sterk is de eenzame 'wandelaar' die tegen de wind zichzelf een weg baant.... De klootschietbaan laat ik vandaag maar links liggen, deze heb ik al eens eerder bewandeld en na de vele regen van de laatste dagen ziet het er wel een beetje drassig uit. Weer een mooi stuk langs het Omleidingskanaal en Rodenmors. Nu loop ik langs de andere kant van het kanaal. Door het natuurgebied Stroothuizen met de vele (nu wel met water gevulde) vennetjes en vennen. Bijzonder natuurgebied met verschillende soorten planten, heide en apart gevormde bomen. Aan het eind van het grasveld is het wel even zoeken naar de juiste weg, (loop ik wel goed hier?), maar ik kom toch op het brede bospad uit. Ik passeer nog een paar landkruizen en kom nu van de andere kant bij het Klöpkeshoes aan. Jammer dat Maria achter gepantserd glas geplaatst moest worden bij Erve Elferman. Bij Rust Erve loop ik even naar binnen voor een kop koffie en een plak koek en een praatje met de daar aanwezige gastvrouw. Na zo'n 20 minuten loop ik verder naar het eindpunt in Denekamp.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info