Kroegloper Leersum

Utrechtse landgoederen, een Wereld van Verschil

Kroegloper Leersum
 • Bron:

  Rutger Burgers

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Leersum

 • Startadres:

  eetcafé Wereld van Verschil
  Rijksstraatweg 216
  3956 CW Leersum

 • Coördinaten:

  52°0’52” N   5°25’13” E

Op het land van de Beauforts, de Sandenburgs en de Nellesteyns is het prima wandelen. Je kunt er flink doorstappen op de lekker lange lanen, die soms zelfs door een dubbele rij beuken worden geflankeerd. De oude rijkdom straalt er vanaf. Onderweg zie je midden in het bos een paar familiegraven, op plekken waar je eens het hele domein kon overzien. Geniet van het uitgestrekte bos op de Heuvelrug en van het poldergroen in de waarden van de Kromme Rijn. Even doorbijten op de Gooyerdijk, maar dan volgt een waardig slot op Broekhuizen en bij eetcafé 'Wereld van Verschil'.
Bron: 'Kroeglopers, de mooiste wandelingen eindigen in het café', Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, 2013. Twaalf stevige wandelingen met aan het eind een sfeervolle kroeg. Lekker op stap met je vrienden.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling, tijd voor een review

Eric Claasen, 05-05-2020

We hebben (niet goed opgelet) deze wandeling aan de hand van de GPS track met de klok mee gelopen. Dat is goed bevallen. Het was een leuke puzzel om aan de hand van de beschrijving de highlights eruit te halen. Die waren er ruim voldoende. Zo hier en daar nog een extra omweggetje gemaakt (de kasteeltuin is zeker de moeite waard). Al met al is de wandeling ons goed bevallen. Het minste stukje was het saaie staatsbosbeheer stuk. Typisch zo'n (over) beheerd bos met om de 75 meter kapot gereden dienstwegen voor onze nationale houtkappers. Vooral het laatste stuk van de wandeling (voor ons het eerste) was heel verrassend. De bossen rondom het staatsbosbeheer bos maakten veel goed; dat zijn bossen zoals bossen zijn moeten. de wandeling ging inderdaad voor 3/4 over onverhard, de laatste kwart was niet vervelend omdat het rustige wegen/paden zijn.

Kroegloper Leersum

Rutger Burgers, 18-03-2016

Dank voor je reactie op deze Kroegloper. Voor mij is het Kromme Rijngebied en de Langbroekerwetering ook echt top. Jammer inderdaad dat De Burgemeester in de ochtend niet geopend is. Maar gelukkig zijn er voldoende alternatieven in de buurt. Met een lekker biertje ter afsluiting...

Lekker lang en afwisselend!

Frank van der Meer, 17-03-2016

Afwisselende wandeling door de bossen en het halfopen landschap van de Utrechtse Heuvelrug. De route gaat over onverharde paadjes die flink modderig kunnen zijn en over lekkere lange lanen geflankeerd door beuken. De prachtige landgoederen Sandenburg en Broekhuizen vind je op je pad. Het concept van de Kroeglopers is Helder als Heineken: een mooie wandeling met halverwege of aan de finish een kroeg. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/kroegleersum

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Kroeglopers

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Kroeglopers

Horeca

Café-restaurant d'Arthuizen

Rijksstraatweg 315

3956 CP Leersum

Eetcafé De Remise

Hoflaan 2

3956 EE Leersum

Eetcafé Wereld van Verschil

Rijksstraatweg 216

3956 CW Leersum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info