Mariënwaerdt

Fruit aan de Linge

Mariënwaerdt
 • Bron:

  Ad Snelderwaard

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Beesd

 • Startadres:

  station Beesd
  Stationsweg 1
  4153 RD Beesd

 • Coördinaten:

  51°53’57” N   5°11’45” E

Het landschap langs de Linge is een van de lieflijkste in het rivierengebied. Het riviertje is smal en kronkelig, de boomgaarden langs de oevers zijn in het voorjaar vol van geur en kleur en in de herfst liggen op de dijken de walnoten voor het oprapen.
Het gedeelte van landgoed Mariënwaerdt waar de route begint en eindigt is een bescheiden trekpleister met een bosachtig park mooie historische gebouwen waar van alles te doen is. Naarmate je verder van de Linge af loopt, wordt het stiller. Je geniet er van een prachtig halfopen landschap met bos en weides. En natuurlijk loop je veel langs water.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving Marienwaard

Jan looman, 22-04-2019

Vandaag hebben we de route gelopen en volgens ons klopt de beschrijving van het laatste stuk niet vanaf: 6 - Het buigt nog verder van het spoor af en je volgt een brede eikenlaan.

Fruit aan de Linge,

Kees van der Sijs, 14-06-2018

Vandaag deze wandeling vanaf het NS-station Beesd met partner gelopen. Een schitterende tocht, hoe kan het ook anders, het is tenslotte een "Heerlijkheid". Een maagdelijk gebied zonder horizonvervuiling zoals windturbines of hoogspanningsmasten. Verder erg rustig en met leuke vergezichten. En een kudde Lakenvelderkoeien in de wei zie je ook niet elke dag. De omschrijving is goed, behalve onder punt 4) waar staat: "je kruist een onbewaakte overweg". Niet meer dus, want Prorail is zo aardig geweest om die op te heffen d.m.v. het plaatsen van een heel groot hek. We moesten dus teruglopen en via een andere weg de route weer zien op te pikken, wat ons redelijk lukte. Een herziene beschrijving/route is dus beslist nodig, Ad. Volgend jaar met de bloesemtijd maar weer eens terugkomen. Voor het overige niets dan lof.

Misschien wel de mooiste fruittocht...

Frank van der Meer, 28-04-2018

Deze rondwandeling is op z'n allermooist als de fruitbomen in bloei staan. Maar eigenlijk is hij in alle jaargetijden een topper. Verslaat de Groene Wissel en de ANWB-wandeling die ongeveer hetzelfde traject volgen. Deze wandeling leidt je over nóg meer eersteklas paadjes. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/fruitlinge

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen door oneindig laagland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen door oneindig laagland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info