Mentink Korenburgerveen

Tijdelijk gesloten

Winterswijk

Versiedatum: 18-09-2023

Gastgalerij AnkommnGastgalerij AnkommnGastgalerij AnkommnGastgalerij AnkommnGastgalerij AnkommnGastgalerij AnkommnKorenburgerveen winteruitzichttoren Korenburgerveen winter
11 KM
Bron:

Truus Wijnen

Start:

station Winterswijk West, Winterswijk

Details

Tijdelijk gesloten

In verband met het vernieuwen en verbreden van het vlonderpad door het Korenburgerveen is een groot deel van de route op dit moment (vanaf september '23) niet toegankelijk. De verwachting is dat dit enkele maanden zal duren.

Let op! Deze route is verboden voor honden.
Als je op pad gaat in de Achterhoek mag een wandeling door het Korenburgerveen niet ontbreken. Het hoogveengebied dat ten noordwesten van Winterswijk ligt is een van de natuurparels in de streek. Het zeer kwetsbare gebied is beperkt toegankelijk. Op je wandeling door het Korenburgerveen loop je in het eerst deel over een verhoogd pad, een oude veendijk waar aan weerskanten het veen werd uitgegraven. Hier, maar ook verder in het gebied zie je niet alleen veenpluis en wollegras maar bijvoorbeeld ook zeldzame libellen, reptielen, bijzondere vlinders, prachtige vogels, heikikkers en als je heel veel geluk hebt een kraanvogel. De route gaat over heideveldjes en langs een prachtige poel waar de kikkers zich luidruchtig laten horen. Hoogtepunt is het fraaie, smalle vlonderpad. Zomers een hele belevenis vanwege de menshoge vegetatie naast het pad. Tussendoor zijn er kijkpunten die een mooie blik op de omgeving geven. Aansluitend op het veen ligt het prachtige, intieme landgoed Mentink. Het heeft o zo mooie oude bomenlanen. Maar ook prachtige wandelpaden door bos en smalle struinpaden langs akkers, houtwallen en boerderijen. En bij een van die boerderijen, ben je van harte welkom. Om er rond te kijken of wellicht iets te nuttigen. De deur van de Delle (deeldeur) van Gastgalerij Ankomm'n staat altijd open, waar Anita en Hans je graag vertellen over het Mentink. Grijp die kans.

Let op: Paden in het Korenburgerveen kunnen flink drassig zijn.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info