Paaschberg

Wandeling van Oldenzaal naar Rossum

13 KM
Start:

station Oldenzaal

Details

Reacties

Geef reactie

13 km wandeling ook op zondag

Petra & Pieter, 01-06-2006

De 1e 7 km van de 11 en 13 km wandeling zijn hetzelfde. Daarna splitsen de trajecten zich: 11 km traject gaat terug naar Oldenzaal en 13 km traject gaat naar Rossum. Op het 1e stuk kom je door de Rhododendronlaan van 1 km. We waren hier precies op het goede moment (zo. 28-5-2006), de rhododendronstruiken stonden volop in bloei: prachtig.
Wij hebben het 13 km traject gevolgd. Sommige aanwijzingen in de beschrijving kloppen niet meer, maar met behulp van de markering en de reacties van eerdere wandelaars konden we het traject moeiteloos volgen.
De enige verandering is bij havezathe Everlo. Op het volgens de beschrijving 'overwoekerde pad' staan de brandnetels zo hoog, dat je het pad niet meer kan vinden. Alternatieve traject staat al in de reactie van Marian d.d. 2-5-2003. Hierop een kleine correctie: onder de poort door, rechts, 2x (!) links (Ervelosestraat)en na een tijdje zie je de Hamsweg waar je uit had moet komen. Helemaal aan het einde konden we de beschrijving niet goed meer volgen. Maar dan zie je de kerktoren van Rossum al. In Rossum is de bushalte snel gevonden. Deze gaat ook op zondagmiddag (elk uur). Volgens ons is dit een gewone bus en geen belbus, zoals in de beschrijving staat.
Wij zelf zijn met behulp van de kaart vanuit Rossum weer teruggelopen naar Oldenzaal.
Wandelaars die eerder reactie hebben gegeven, hartelijk dank. Mede dankzij jullie hebben we kunnen genieten van een prachtige wandeling.

wandeling van 11 km

Marij Stukart, 29-08-2004

Afgelopen vrijdag voor de tweede maal de 11 km route gelopen. Ook in de regen heel mooi! Let op: waar de 11 km route zich afsplitst van de langere route staat: "U komt uit op een halfverharde weg; hier rechtsaf en direct hierna links aanhouden." De halfverharde weg is een geasfalteerd fietspad geworden. Die loop je een flink eind af.Ik schat een kilometer en geen 100 m zoals in de beschrijving staat. Daar ga je linksaf bij de Brandsweg die half verhard is en geen modderpad (meer).

Wandeling Paaschberg

Kees van der Sijs, 06-11-2003

De Paaschberg- en Hakenbergroute overlappen elkaar voor een groot deel, zeker als je de Paaschbergroute beperkt tot 11 km., wat eigenlijk geen bevrediging geeft. De 13 km-route vanaf de Paaschberg zelf naar Rossum is beslist meer dan de moeite waard dan de 11 km. die weer teruggaat naar Oldenzaal. In Rossum gaat op werkdagen 2x een bus naar Oldenzaal per uur (0.05 en 0.35) Op zaterdag lx (0.07) Van de zondag weet ik het niet. Ik heb deze route gelijk met de Hakenbergtocht gemaakt (16.08.03) Bij elkaar 29 km. Ben je goed getraind dan is dat zeker te doen.

particulier erf

Peter van O de B, 01-10-2003

Op zaterdag 27 september 2003 hebben wij deze leuke oude wandeling van Oldenzaal naar Rossum gelopen bij werkelijk schitterend weer. Maar let even op: Voor de havezathe die geen Ervelo maar Everlo heet staat een bord dat waarschuwt: u loopt hier op particulier terrein. Ik sprak de bewoner; die heeft geen bezwaar tegen passanten, maar ergert zich aan lui die maar langs komen 'banjeren' en geen boe of ba zeggen, maar wel vragen of er koffie te krijgen is terwijl hij al jaren alleen nog maar party's doet. Ga daar dus discreet voorbij, houd het hoofdgebouw aan je rechterhand en wees beleefd en vriendelijk tegen de bewoners!

wandeling van 13 km

Marian, 08-06-2003

Gisteren de 'lange' wandeling gelopen. Ook schitterend. Eén opmerking: als je Havezathe 'Ervelo' via de toegangspoort verlaat kun je niet meer rechtdoor het smal, met planten overwoekerd pad op. Je moet dus naar rechts en dan links (Ervelostraat). Na een tijdje zie je dan de Hamsweg waar je uit had moeten komen. Voor de rest is deze wandeling zonder problemen te lopen. Groeten van Marian

schitterende wandeling

Marian, 02-05-2003

Heb deze wandeling afgelopen dinsdag gelopen. Heel erg mooi, nog goed te lopen. In De Lutte moet je even goed opletten. Na de schhol zou je het pad in moeten maar je moet even rechtdoor (tekens volgen) en dan naar links. Doodlopende weg is er niet meer maar voor je zie je een sportpark, als je rechts het pad met rode steentjes opgaat, kom je aan de genoemde weg (overigens zonder stoplichten). Ik heb de 11 km route gelopen, bij de tekst 11 km route staat dat je na 100 m een modderig pad naar links het bos in moet, dit was naar mijn idee enkele honderden meters. Wandel ze. Groet Marian

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info