Rondom Zuid-Limburg etappe 9

Land van Herve en Voerstreek: Visé - Noorbeek

Rondom Zuid-Limburg etappe 9
 • Bron:

  Weg van de Buis

 • Afstand:

  24 km

 • Startplaats:

  Visé (Wezet)

 • Startadres:

  station Visé
  Avenue du Pont 27
  B-4600 Visé (België)

 • Coördinaten:

  50°44’15” N   5°41’34” E

Rondom Zuid-Limburg bent u al verschillende soorten landschappen tegengekomen. Met de laatste drie etappes komt u in streken die erg lijken op ons 'eigen' Zuid-Limburg: glooiende velden, riviertjes en boomgaarden. Het is er alleen veel rustiger dan in Nederland, waar iedereen met het wandelvirus lijkt besmet. De route begint met een kleine stadswandeling door Visé met zijn karakteristieke stadhuis. Bij de Sint-Martinuskerk klimt u omhoog naar de Loretokapel die al sinds de 17e eeuw een geliefd doel is voor pelgrims (niet voor niets eindigt het Nederlandse Pelgrimspad in Visé). Daarna volgt u een paar kilometer de beroemde GR5 tot aan Dalhem, waar u even buiten de route de charmante dorpskern kunt bezoeken. Over een oud spoortraject gaat u verder naar Mortroux waar u het prachtige en stille dal van de Rau d'Asse betreedt. Daar eenmaal uitgeklommen, daalt u weer af via de weilanden met mooie uitzichten op de abdij van Val-Dieu. Na uw dorst gelest te hebben met het abdijbier, vervolgt u uw weg verder door de boomgaarden naar het Alsbos. Hier bent u ongemerkt weer in Vlaanderen beland. In Sint-Martens-Voeren gaat u onder het indrukwekkende spoorviaduct door, dat net als het viaduct bij Moresnet (etappe 10) in de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers is gebouwd. De Nederlandse grens is nu vlakbij, maar om daar te komen moet u wel even een flinke klim maken.Voor alle etappes zie: www.wandelzoekpagina.nl/rondom-zuid-limburg

Reacties op wandelingen

Nieuw gastadres Vrienden op de Fiets Noorbeek

Henk Juffer, 09-04-2018

Sinds april 2018 is er een nieuw overnachtingsadres van Vrienden op de Fiets (Vodf) in Noorbeek. Ongeveer 750 meter vanaf de route (wel een klimmetje). Zie website van Vodf want het gastadres staat nog niet in de papieren gids van 2018.

Rondom Val Dieu

Coby Metz, 17-09-2017

Wat een prachtige, maar zware afdaling naar Val Dieu! 5 keer de rugzak af en op omdat je anders klem komt te zitten tussen de draaihekjes! 1 keer onder een draad doorgelopen. Maar dan komt de beloning: uitrusten bij de abdij.

Prachtige wandeling!

Mark van der Kroft, 20-06-2016

Een heerlijke route. De paden zijn allemaal net iets minder geëffend dan in Zuid-Limburg en door de regenval zijn mijn voeten niet droog gebleven maar dat heeft de pret zeker niet gedrukt! Redelijk pittig, maar zeer voldaan na afloop. Aanrader!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Een wandeling rondom Zuid-Limburg

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Een wandeling rondom Zuid-Limburg

Horeca

Café d'r Pley

Pley 2

6255 AG Noorbeek

Eetcafé Tinus

Bovenstraat 9

6255 AT Noorbeek

Hostellerie De Cantarel

Berg 17

3790 Sint-Martens-Voeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info