Trage Tocht Baak

Zevenmorgenbos, Hertenbosch en Huize Baak

Trage Tocht Baak
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Baak

 • Startadres:

  restaurant Het Wapen van Baak
  Wichmondseweg 30
  7223 LH Baak

 • Coördinaten:

  52°4’37” N   6°13’43” E

Een korte maar mooie, afwisselende wandeling in de Achterhoek, vanuit het kerkdorp Baak. Gebaseerd op de gemarkeerde Helmichroutes die zijn gemaakt op initiatief van Baaks Belang. We lopen langs de statige katholieke Sint Martinuskerk uit 1890 en de oude pastorie naar de rand van het dorp. Hier hebben we mooi zicht op de monumentale boerderij Bobbink uit 1808. We passeren het katholieke kerkhof, een heus rijksmonument. Op de Molenweg genieten we van de uitzichten over de Bakerwaard, een oude IJsselloop. Via een prachtig pad tussen de velden en over een dubbele eikenlaan lopen we naar het Schoolbos met hoge populieren. Even verder genieten we in het Zevenmorgenbos van beukenlaan en beukenbos. Na de bossen volgt als mooi contrast een paadje langs de Oisterwijkse Vloed met zicht op het boerenland. Langs enkele fraaie boerderijen bereiken we 't Hertenbosch, een idyllisch bos met vijvers, beken en bruggetjes. Het laatste deel van deze wandeling is de kers op de taart. Over een hoge singelwal lopen we langs de achterkant van Huize Baak, met kasteel, koetshuis, boerderij en herberg op een soort eilandje omgeven door buitengracht en vijvers. Huize Baak is een oud landgoed dat teruggaat tot 1190, tegenwoordig in eigendom van Ellen Ministries, een religieuze organisatie. Na een laatste zicht op de voorkant van het landhuis lopen we terug naar de kerk en de kroeg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Marijke

Rob Wolfs, 14-09-2020

Bedankt voor je reactie, Marijke. Ik heb het bordje uit de tekst verwijderd.

Ruïne Baakse kapel

Marijke Claus, 12-09-2020

Heel afwisselende, mooie wandeling. Op deze monumentendag heb ik de ruïne van de Baakse kapel bezocht, die langs de route lag. Bijzonder! De routebeschrijving was weer top! Er miste slechts 1 bordje 'Opengesteld' halverwege punt 3: 'Nu neem je het eerste pad linksaf een bos in, langs etc'

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 28-04-2019

Een korte wandeling die zeer goed beschreven is. Onderweg zijn er genoeg bezienswaardigheden te zien, zoals een oude kerk, oude boerderijen en een mooi landhuis. Het wandelgebied is heel afwisselend door de afwisseling in bosgebied. Alleen is de wiebelbrug niet geschikt voor een labrador, maar door een kleine omweg hebben we toch de wandeling kunnen vervolgen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Het Wapen van Baak

Wichmondseweg 30

7223 LH Baak

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info